Získejte případ neodbytného bývalého přítele

bez-duse-perex
Přes den je Matěj Mlynář nenápadným knihkupcem, ale v noci se mění v hrdinu, který pomáhá lidem v jejich složitých životních situacích. Když se na něj obrátí Marta Kučerová, očekává Matěj rutinní případ. Brzy ale zjistí, že tentokrát to bude jiné.

Drsná hra bez pravidel

„Už delší dobu mě obtěžuje jeden muž. Píše mi esemesky. Volá mi. Byl dokonce i u mě v bytě. Já… už jsem se pár týdnů pořádně nevyspala.“

Matěj Mlynář žije dvojím životem. Přes den pracuje jako knihkupec, po nocích pomáhá lidem ve složitých životních situacích, kteří nemají koho požádat o pomoc. Během podzimního večera ho vyhledá i Marta Kučerová. Mladá žena, která potřebuje ochránit před bývalým přítelem, jenž se nedokáže smířit s rozchodem, ji pronásleduje na každém kroku.

To, co Mlynář zpočátku považoval za další ze svých rutinních kšeftů, se brzy změní v drsnou hru bez pravidel, v níž jde nejen o život, ale i vlastní duši.

 

Bez duše

Autor: Martin Stručovský

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 280
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2018
ISBN: 978-80-267-1081-3

Přečtěte si více o knize Bez duše, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Těšil jsem se domů na to, jak se naložím do vany plné horké vody a naleju si skleničku Jamesona. Na tu lahev se prášilo už nepěkně dlouho. Podíval jsem se na Dianu. Napadlo mě, že bychom zbytek dnešního večera mohli strávit spolu. Sice jsme spolu nechodili, ale to se nevylučovalo s příležitostným sexem.
Dům proťal křik, který mě vytrhl z myšlenek.
Sokol přestal mluvit.
Všichni v hale našpicovali uši a vyměnili si pohledy, které značily jednu jedinou otázku: Co se stalo?
Další výkřik.
„Co se děje?“ zeptala se Vlčková.
Neměl jsem nejmenší tušení. Ale tahle situace se mi nelíbila. Takový křik nikdy nevěstil nic dobrého. Obvykle po něm totiž následovali příbuzní zdrcení ztrátou milovaného člověka. (str. 11)

 

O autorovi

martin-strucovskyMartin Stručovský se narodil v Jindřichově Hradci. Po studiu na Západočeské univerzitě v Plzni zakotvil v knihkupectví, kde se naplno věnuje knihám, které jsou jeho celoživotní vášní. Nepohrdne ale ani dobrým filmem či seriálem. Ve svém volném čase se potuluje ulicemi města, popíjí kávu a vymýšlí nové příběhy. Na svém kontě má detektivní román Bez duše a také antologii Excelsior, gentlemani, na které se podílel jako jeden z editorů a která byla oceněna cenou Akademie SFFH.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Bez duše

Matěj Mlynář má, stejně jako jeho autor Martin Stručovský, vášeň pro knihy, a proto přes den pracuje jako knihkupec. Zároveň má však rád adrenalin, kterého si mezi regály příliš neužije, takže po nocích pomáhá lidem, kteří se ocitli ve složité situaci. Případ neodbytného bývalého přítele, který se odmítá smířit s rozchodem, se zprvu zdá jako naprosto obvyklý případ, který bude rychle vyřešen. Jenže čím déle se jím Matěj zabývá, tím silnější má pocit, že tentokrát se zapletl do hry, která nemá žádná pravidla a půjde v ní o život. Přečtěte si, jak si s ním poradí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Bez duše vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Bez duše
probíhá od 13. do 26. února 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Bez duše

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBez duše

Stručovský, Martin

Motto, 2018

Napsat komentář