Pátrání v galerii

Keska v galerii
Hlavní hrdinka Kačka ráda hledá ukryté schránky a díky tomu získala přezdívku Keška. Rodičům přijede návštěva z Anglie a Keška by měla zabavit jejich syna. Maminka jí pomůže a v galerii schová kešku. Na mladé hrdiny čeká deset zapeklitých úkolů…

Keška je devítiletá holka, která se ráda baví geocachingem – hledáním ukrytých schránek, neboli keší (angl. cache). Proto se jí také říká Keška, i když je ve skutečnosti Kačka. K jejím rodičům výtvarníkům přijedou na návštěvu známí z Anglie a Keška dostane za úkol postarat se o program pro jejich syna Johna. Maminka jí pomůže tím, že v galerii schová kešku a John s Keškou musí splnit deset úkolů, aby ji našli.
Kniha Keška v galerii je učebnicí angličtiny sloužící jako doplňkový materiál při výuce doma i ve škole. Je určená především pro žáky 1. stupně základních škol, kteří se už s angličtinou setkali a chtějí si rozšířit své znalosti (9 let a výše). Také zaujme ty, kdo rádi kreslí, malují nebo jinak výtvarně tvoří. Najdou v ní totiž kromě angličtiny i deset obrazů z Národní galerie v Praze, podle kterých se angličtinu budou učit a které budou i dotvářet. Zároveň tím pomohou holčičce Kešce najít ukrytou schránku a sami zjistí, kde mají hledat kešku ukrytou v Národní galerii v Praze.
Něco nového se určitě dozví i starší děti a dospělí, když ne z angličtiny, tak z výtvarného umění.

Ukázka z knihy

Jmenuju se Kačka, ale všichni kamarádi mi říkají Keška. Většinu času totiž trávím geocachingem. To je takový lov na ukryté schránky na různých zajímavých místech, pokud nevíš, co to je. Ta schránka se jmenuje cache, čti keš, neboli česky keška. Vždycky si na internetu najdu souřadnice nějaké takové schránky a pak se vydám na výlet a podle džípíesky hledám. Bydlím v Praze, je tu kešek spousta, ale jezdím za nimi i ven do přírody. Bohužel mí rodiče moc na turistiku nejsou. Jsou to malíři a často trávíme víkendy v galeriích a na vernisážích. (str. 3)

Keska v galerii 1

Více informací o knize, jako například audionahrávky naleznete na stránkách Národní galerie. A můžete se podívat i na video ke knize:

Keška v galerii

Malovaná angličtina pro děti i rodiče
Autorka: Lucie Poslušná

Ilustrovala: Andrea Tachezy
Počet stran: 120
Vazba: kroužková
Formát: 220×250 mm
ISBN: 978-99-213-1252-7
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Keška v galerii vydalo nakladatelství Národní galerie.


NG_logoNárodní galerie v Praze je výzkumnou organizací, jejímž hlavním účelem je provádět základní i aplikovaný výzkum a experimentální vývoj a šířit jejich výsledky prostřednictvím vědeckých publikací, výstav, výukových programů, metodik, příp. převodem technologií. Prvotní myšlenka, stojící u zrodu NG, je přítomná ve všech složitých peripetiích jejího vývoje: prostřednictvím uměleckých děl povznést ducha národa. V tomto ideálu spatřujeme poslání Národní galerie v Praze i dnes.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKeška v galerii
Malovaná angličtina pro děti i rodiče

Poslušná, Lucie

Národní galerie, 2017

Napsat komentář