Získejte balíček cen s Danou Medřickou v hlavní roli

vase-dana-medricka-dvd-kalendar-2018-perex
Filmové, divadelní i rozhlasové role ztvárněné Danou Medřickou jsou pro diváky nezapomenutelné, protože do nich vkládala mimořádný prožitek. Připomeňte si tuto úžasnou herečku v její biografii, jedné z her a na fotografiích v kalendáři pro nadcházející rok 2018.

Vzpomínky na Danu Medřickou

Dana Medřická vytvořila na jevištích, ve filmech, v rozhlasu a televizi na sta dramatických postav. V trvalé paměti obecenstva zůstala především její divadelní a filmová Slávka Hlubinová, Líza z Obchodníka s deštěm, Erži Orbánová z Kočičí hry a titulní postava ze hry Romeo a Julie na konci listopadu. Role, do nichž vložila kus vlastního života a mimořádný prožitek, který divák vycítil. Vznikla vzácná „zpětná vazba“, dojem, že herečka oslovuje právě jeho a on má potřebu jí za to poděkovat, svěřit se se svými starostmi, zkrátka reagovat. Svědčí o tom desítky soukromých dopisů, jež Dana Medřická od neznámých lidí dostávala a bylo-li vhodné, i na ně odpovídala.

Je zvláštní, že teprve nyní, poprvé, vychází tato kniha – vzpomínka. Otevírá ji vlastní vyprávění umělkyně, přibližující její dětství, dospívání a počáteční angažmá v Brně, Plzni, pak v pražské Uranii. Psala je jako úvodní kapitoly své chystané knihy, již však nestihla dokončit – zůstala torzem.

Svazek uzavírá rovněž svědectví osobní – jejího syna Václava Vydry nejml., třetího pokračovatele tradice slavného hereckého rodu. Mezi nimi jsou kapitoly sestavené divadelní kritičkou Bohumilou Spisarovou z rozličných dokumentů, kritik, deníků. Plasticky z nich vystupuje osobnost Dany Medřické, herečky, která skutečně byla „naše“.

Společně s knihou je tento komplet doplněn o DVD „Kočičí hra“ a stolním kalendářem.

 

Vaše Dana Medřická + DVD Kočičí hra + kalendář 2018

Komplet 3ks

Autoři: Bohumila Spisarová, Václav Vydra

Vydalo: nakladatelství Václav Vydra
Počet stran: 244
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2017
EAN: 8595637002173

Přečtěte si více o kompletu knihy Vaše Dana Medřická, DVD Kočičí hra a kalendáře 2018, který do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Vaše Dana Medřická, DVD Kočičí hra a kalendář 2018

Máte rádi staré české filmy, ve kterých hraje Dana Medřická? Tato herečka ztvárnila na divadelních prknech, televizních obrazovkách i rozhlasových vlnách stovky dramatických postav a vy si ty nejvýznamnější můžete připomenout v její biografii. Vzpomínkovou knihu otvírají vlastnoručně psané řádky této zasloužilé umělkyně a závěr patří jejímu synovi Václavu Vydrovi. Až knihu dočtete, můžete si pustit jedno z divadelních představení Kočičí hra, kde Dana Medřická hrála Erži Orbánovou, a po celý rok 2018 může zdobit váš stůl také originální kalendář.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vaše Dana Medřická, DVD Kočičí hra a kalendář 2018 vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vaše Dana Medřická,
DVD Kočičí hra a kalendář 2018
probíhá od 31. prosince 2017 do 6. ledna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o dva komplety: kniha Vaše Dana Medřická, DVD Kočičí hra a kalendář 2018

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVaše Dana Medřická + DVD + kalendář 2018
Komplet 3ks

Spisarová, Bohumila - Vydra, Václav

Knihcentrum.cz, 2017

Získejte balíček cen s Danou Medřickou v hlavní roli - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. humhejova napsal:

    Dobrý den výhra už je doma.
    Děkuji
    Humhejová

  2. ilasan napsal:

    Dobrý den. Komplet Dana Medricka dorazil. Děkuji za vyhru

Napsat komentář