Zahrajte si o volné pokračování boje o zlaté orly

stvanice-na-orly-perex
V bitvě v Teutoburském lese utrpěli Římané nejen největší porážku v historii, ale navíc jim nepřítel sebral drahocenné symboly legií v podobě zlatých orlů. Nyní však svitla naděje získat standarty zpět a Germánům se pomstít. Ale podaří se to?

Kruté boje nejen o čest

Píše se rok 14. Germánským kmenům pod vedením náčelníka Cherusků Arminia se podařilo vlákat do pasti a zmasakrovat více než čtrnáct tisíc mužů ze tří římských legií, jimž velel Publius Quinctilius Varus. Byla to největší porážka, jakou kdy Římané utrpěli, a aby byla zkáza dokonána, přišli také o tři drahocenné symboly legií – zlaté orly. Římané se s porážkou nehodlají smířit, touží po odplatě a doufají, že získají vzácné zástavy zpět.

Pomstít by se chtěl i centurion Tullus, který s hrstkou svých legionářů tehdejší útok Germánů jako zázrakem přežil. Tullus a jeho druhové se tedy znovu vracejí na místo činu a otvírá se před nimi možnost pomstít se Germánům a získat orly zpět. Dobře vědí, že to bude lítý boj, protože i tentokrát se proti nim postaví nebezpečný a proradný Arminius v čele tisíců nenávistných Germánů, odhodlaných rozdrtit římskou armádu i podruhé.

Podaří se Tullovi a jeho druhům přežít kruté boje s germánskými kmeny i tentokrát a vrátí římské legii její chloubu?

 

Štvanice na orly

Autor: Ben Kane

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Jaroslava Hromadová
Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7429-890-5

Přečtěte si více o knize Štvanice na orly, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Ukázka z knihy

Šířily se zvěsti o vzpourách legií i jinde v říši, o vraždění legátů ve spánku a o tom, že do Vetery míří Germanikovy pomocné sbory, které mají vzbouřené legionáře potrestat. Kupci z osady u tábora zase hovořili o nepokojích germánských kmenů na druhé straně řeky. Dokonce se zdálo, že nespokojení jsou i bohové. Vítr a silné deště zničily poslední letní úrodu, než mohla být sklizena, a na jednom statku dokonce vytáhli z krávy, která pošla během porodu, groteskní dvojici telat spojených hrudníky.
Za normálních okolností by tak zjevný zásah bohů vojáky vyděsil, protože většina z nich byla pověrčivá, ale teď to jen zvětšilo jejich vztek. Posledním důkazem, že je třeba konat – jako kdyby Tullus nějaký důkaz potřeboval – byla zpráva z tábora v Ara Ubiorum, kde pobývaly první a dvacátá legie, které se vzbouřily spolu s pátou a jedenadvacátou. (str. 106)

 

O autorovi

Irský spisovatel Ben Kane se narodil v roce 1970 v Nairobi v Keni, kde jeho otec pracoval jako veterinář. V sedmi letech se vrátil s rodiči do Irska, odkud pocházeli. Po dokončení střední školy uvažoval o studiu historie, k níž ho jako vášnivého čtenáře přivedla láska ke knihám, ale nechtěl se stát učitelem. Nakonec vystudoval veterinární medicínu na University College Dublin, ale neklidná povaha a touha cestovat ho přivedly na Hedvábnou cestu a do Turkmenistánu, což vzbudilo jeho zájem o římské tažení do Parthie v r. 53 před Kr. Poté se vypravil na téměř tři roky trvající cestu kolem světa, při níž navštívil na 60 zemí a 7 kontinentů. Po návratu se znovu vpravil do „běžného života“ a práce veterináře ho zavedla do Northumberlandu a k Hadriánovu valu, na místa, která vždy živila jeho představivost a dodnes jsou připomínkou někdejší římské přítomnosti. Nedlouho poté se rozhodl, že se stane spisovatelem a dnes má za sebou už několik úspěšných historických románů. S manželkou a dvěma dětmi žije v North Somersetu.
(Zdroj informací: nakladatelství Vyšehrad)

 

Vyhrajte knihu Štvanice na orly

Bitva v Teutoburském lese dopadla pro Římany katastrofálně. Nejen že ze tří legií ztratili čtrnáct tisíc mužů, ale především přišli o tři drahocenné standarty s orly. Nyní, o několik let později, přišel čas na pomstu. Tullus a jeho druhové se proto znovu vrací na místo činu, jenže Germánské kmeny v čele s nebezpečným a proradným Arminiem jsou odhodlány i tentokrát bojovat ze všech sil, nevzdat se svých trofejí a římskou armádu rozprášit i podruhé. Jak kruté boje dopadnou, to už si přečtěte ve druhém díle historické trilogie Orlové Říma od Bena Kanea.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Štvanice na orly vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Štvanice na orly
probíhá od 27. prosince 2017 do 9. ledna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické romány Štvanice na orly

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtvanice na orly

Kane, Ben

Vyšehrad, 2017

Napsat komentář