Vyhrajte případ vražd za polárním kruhem

zmizela-v-mlze-perex
Josef Bergman přijel do zdánlivě poklidné vesnice k norskému fjordu strávit dovolenou a odpočinout si od své práce kriminalisty. Místo toho se stane jedním z důležitých svědků v zapeklitém případu. Jaká tajemství skrývají obyvatelé vesnice?

Vraždy, které narušily idylku norské vesnice

Ann-Solveig žije v odlehlé vesnici u norského fjordu vysoko za polárním kruhem s mužem, ze kterého má strach. A nikdo jí to nevěří. Pod vlivem své sousedky, psychosomatičky Katrine se rozhodne partnera opustit… ale nakonec místo toho skočí z útesu do moře. Přesně o rok později začne Katrine dostávat výhrůžné vzkazy. Vzápětí zemře další její pacientka – rybáři ji najdou uškrcenou na opuštěném místě u řeky.

Český kriminalista Josef Bergman chtěl na tomto místě strávit poklidnou rybářskou dovolenou a ujasnit si životní priority, ale místo toho se stane jedním z důležitých svědků v zamotaném případu. Postupně zjišťuje, že skoro každý obyvatel zdánlivě idylické vesnice má nějaké tajemství…

 

Zmizela v mlze

Autorka: Michaela Klevisová

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 376
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2017
ISBN: 978-80-267-0909-1

Přečtěte si více o knize Zmizela v mlze, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Kuchyní se nesla vůně kávy. Katrine si nalila. Cinknutí drahého porcelánového šálku o podšálek. Čiré blaho. Bylo léto, a tak s Nilsem žili v Syltefjordu. Většina sousedů se do svých zdejších domovů přesouvala na celé léto. Katrine tu i přijímala klienty, zařídila si k tomu velkou místnost v přízemí. Bylo to pohodlnější než denně pendlovat do Batsfjordu a Katrine měla pocit, že výhled z okna na motorové čluny v malém přístavu klienty uklidňuje a někteří se za ní vracejí i kvůli němu.
Za čtvrt hodiny přijede klientka; nikoho dalšího už na dnešek objednaného nemá. Pak si zajede ke kadeřnici. A zítra má narozeniny. Katrine se rozhlédla po místnosti plné drahého nábytku a krásných věcí, které si pořídila za peníze, jež sama vydělala, a zalilo ji tak hluboké uspokojení, že se usmála. (str. 17)

 

O autorce

michaela-klevisovaMichaela Klevisová vystudovala žurnalistiku na Univerzitě Karlově a od roku 1997 v tomto oboru pracuje. Přispívala například do magazínu Hospodářských novin IN nebo do cestovatelského magazínu Travel Digest. V roce 2008 se také scénáristicky podílela na několika dílech seriálu Ulice. Hned za svou prvotinu Kroky vraha obdržela od české sekce mezinárodní Asociace autorů detektivní literatury (AIEP) Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu roku. Tu získala i za krimi Dům na samotě. Píše rovněž sbírky povídek pro milovníky koček. Přečtěte si náš rozhovor s Michaelou Klevisovou.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Zmizela v mlze

Ann-Solveig má ze svého muže doslova hrůzu, proto se rozhodne ho opustit. Místo toho ji najdou mrtvou a vše nasvědčuje tomu, že spáchala sebevraždu. Přesně po roce se však začne ukazovat, že tomu tak ve skutečnosti vůbec být nemuselo, protože její sousedka, psychosomatička Katrine, začne dostávat výhružné vzkazy a navíc zemře další z jejích klientek. A tentokrát už není o cizím zavinění pochyb. V celém případu je navíc důležitým svědkem i český kriminalista Josef Bergman, který ve vesnici, kde Ann-Solveig žila, chtěl strávit dovolenou, ale místní události mu nedají spát. Kdo vraždí Katrininy pacientky a proč? To si přečtěte v napínavé detektivní knize úspěšné české spisovatelky Michaely Klevisové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát knihu Zmizela v mlze . Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zmizela v mlze
probíhá od 15. do 28. srpna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 detektivky Zmizela v mlze

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZmizela v mlze

Klevisová, Michaela

Motto, 2017

Napsat komentář