Čtvrté vydání úspěšné encyklopedie přírody

Milos Andera_Encyklopedie nasi prirody
V nakladatelství Slovart vychází již počtvrté velmi úspěšná encyklopedie o přírodě, kterou si oblíbili nejen žáci ve školách. Kniha plná podnětných informací a fotografií potěší každého, kdo se zajímá o svět kolem sebe.

Od prvního vydání Encyklopedie naší přírody uběhlo už 17 let, během kterých vyšla opakovaně v nákladu několika desítek tisíc výtisků. Našla si široký okruh čtenářů všech věkových kategorií, obzvlášť příznivé ohlasy přicházejí ze škol. Co stojí za jejím úspěchem? Nabízí pohled na dění v přírodě v širších souvislostech i v detailech, pozoruhodných či překvapivých, viditelných či skrytých. Základem je 26 stanovišť od lužních a horských lesů přes louky, jezera, řeky, rašeliniště až po parky a obory, vesnice a města i průmyslovou a obnovenou krajinu. Na počátku kapitoly je čtenář „vtažen“ do biotopu neobyčejně věrohodným dioramatem a pak následuje mozaika fotografií a kreseb. Od doby, kdy encyklopedie vyšla poprvé, se v přírodě mnohé změnilo, a tak je namístě, že ji nově uzavírá kapitola o proměnách světa kolem nás. A pokud vás příroda zajímá, přijměte pozvání a vydejte se spolu s námi za jejím poznáváním…

 

Encyklopedie naší přírody

Autor: Miloš Anděra

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 215×290 mm
ISBN: 978-80-7529-346-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Encyklopedie naší přírody vydalo nakladatelství Slovart v edici Pro děti a mládež.

 

Ukázky z knihy

Milos Andera_Encyklopedie nasi prirody_ukazka1

Milos Andera_Encyklopedie nasi prirody_ukazka2

Prohlédněte si další ukázky.

 

Miloš Anděra

Miloš Anděra je český ochránce přírody, zoolog, ekolog, pedagog, vědecký kurátor zoologických sbírek, spisovatel-publicista a dlouholetý pracovník zoologického oddělení Národního muzea v Praze. Soustředí se na zoogeografii, ekologii a ochranářskou problematiku savců, zejména hmyzožravců, netopýrů a hlodavců. Vydal přes 90 vědeckých publikací. Největší uznání získaly Encyklopedie naší přírody a Encyklopedie evropské přírody. Je hlavní autor i editor devítidílné řady monografií předběžné verze Atlasu rozšíření savců v České republice (1995–2007), nahrazující dosud chybějící svazek Fauny savců ČR – Savci. Prohlédněte si též Atlas šumavských savců. Jako editor zajišťuje publikační řadu České názvy živočichů (Národní muzeum, dosud 12 svazků) a je autorem více než 100 populárně-naučných článků i řady knih, například o našich savcích či vyhubených a ohrožených zvířatech. Završením jeho knižní tvorby je obsáhlá encyklopedická publikace Národní parky Evropy (nominace na cenu Magnesia Litera 2009). Pominout nelze ani výstavní akce Nejsme na planetě sami či Neznámý svět drobných savců, které se dočkaly mnoha reinstalací. Byl komisařem a hlavním autorem úspěšného výstavního projektu Národního muzea Voda a život (2003–04). V roce 2008 získal Cenu ministra životního prostředí.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.


Společnost Nakladatelství Slovart, s.r.o., byla založena v Praze v únoru 1994 jako dceřiná firma Vydavateľstva Slovart, s.r.o. se sídlem v Bratislavě. Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlastEncyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEncyklopedie naší přírody

Anděra, Miloš

Slovart, 2017

Napsat komentář