Napínavé hledání

Driv nez ji najde
Posledních patnáct let hlavní hrdinka, Melanie Denisonová, musela žít podle přísných pravidel programu na ochranu svědků. Kvůli svému otci, který zavraždil její matku, svoji manželku. Po aférce s učitelem zjistí, že otěhotněla, a tak se vrací zpět na místo činu, aby svého otce našla, když to úřady nedokázaly. Kdo koho dřív najde? A jak dopadne jejich shledání?

MUSÍ NAJÍT SVÉHO OTCE DŘÍV, NEŽ ON NAJDE JI…
Obyvatelé poklidného městečka Silver Bay na pobřeží New Jersey ten příběh dobře znají: jednoho nedělního večera v září roku 1991 uspořádal Ramsey Miller večírek pro sousedy a potom zavraždil svou krásnou ženu a tříletou dceru.
Všichni se ale mýlí. Dcera unikla. Teď už jí bude osmnáct a má plné zuby života v utajení. Posledních patnáct let se v rámci programu na ochranu svědků pod jménem Melanie Denisonová skrývala v malém městě v Západní Virginii – její otec totiž nebyl nikdy dopaden…
Navzdory přísným pravidlům Melanie navázala vztah s mladým učitelem z místní střední školy, nyní je deset týdnů těhotná a nechce, aby se její dítě muselo schovávat jako ona. Vzepře se svým opatrovníkům a vezme věci do vlastních rukou.
Melanie se vrací do Silver Bay a doufá, že dokáže to, v čem úřady selhaly: najít svého otce dřív, než on najde ji.

Ukázka z knihy

Seděla na betonových schodech před jeho pronajatým domem, cítila lehký vítr na tváři a prala špinavý čaj, jak tomu říkala.
Pár posledních let po nocích v posteli četla staré detektivky s Nancy Drewovou a bratry Hardyovými. Věděla, že jsou to knížky pro děti, ale před spaním ji uklidňovaly. Detektivové byly vždycky odvážní a vtipní, ovšem z každé situace vyvázli bez zranění a zločinec byl vždy dopaden. (str. 31)

Ohlasy na knihu

Brilantní!

Jeffery Deaver

Dřív než ji najde

Autor: Michael Kardos
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-88096-63-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Dřív než ji najde vydalo nakladatelství Mystery Press.

O autorovi

Michael Kardos je americký spisovatel, který vyrostl na pobřeží New Jersey, vystudoval univerzitu v Ohiu a Missouri, na Princetonské univerzitě získal titul v oboru hudby a po řadu let se živil jako profesionální bubeník.
Je autorem povídkové sbírky Poslední dobré časy, příručky pro spisovatele Umění a řemeslo příběhu, dvou oceněných thrillerů Třídenní aféra (nejlepší kniha roku 2012 podle časopisu Esquire) a Dřív než ji najde a řady dalších kratších textů uvedených jak v časopisech, tak v antalogiích.
Žije ve městě Starkville, stát Mississippi, kde je docentem na katedře anglického jazyka a zároveň jedním z garantů programu tvůrčího psaní při Mississippské státní univerzitě.


Mystery Press je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDřív než ji najde

Kardos, Michael

Mystery Press, 2017

Napsat komentář