Zahrajte si o recepty na zdraví prospěšné polévky

lecive-polevky-perex
Vývary jsou jednoduché na přípravu, chutné a vašemu zdraví mohou být navíc velmi prospěšné. Můžete z nich načerpat množství energie, ale mohou být také užitečné při dietě a detoxikaci organismu. Přečtěte si o polévkách, které mohou léčit…

Velký hrnec plný zdraví

lecive-polevky-ukazka-1Je to skutečně velmi jednoduché – uvaříte velký hrnec vývaru a vaše tělo lžíci za lžící přepne na detoxikaci, spalování tuků a novou energii.

S touto knihou MŮŽETE …

  • nastavit střevní bakterie na zeštíhlování, kosti a klouby na ozdravení a aktivovat imunitní buňky
  • pomocí polévkového detoxikačního programu vhodného pro každý den zbavit tělo jedů a cílevědomě jej posílit
  • objevit chutné přídavky do vývarů, které působí jako přirozená vzpruha
  • vykouzlit lahodné pokrmy od vývaru z kostí, veganského houbového vývaru až po vietnamskou polévku pho

 

Léčivé polévky

Poctivé vývary pro více energie, méně kil a zdravá střeva

Autorka: Marion Grillparzerová

Vydalo: nakladatelství Noxi
Překlad: Mária Zinburgová
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Vydáno: 3/2017
ISBN: 978-80-8111-442-7

Přečtěte si více o knize Léčivé polévky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Noxi. A nezapomeňte také na ukázku, nebo náš článek.

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím vydalo téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřuje. Čtenářům nabízí úspěšné tituly, které se v zahraničí staly bestsellery, především pak knihy o zdravém životním stylu ale i kvalitní beletrii.

 

Ukázka z knihy

lecive-polevky-ukazka-2Léčivý slepičí vývar

Slepičí polévka je domácí lék, nad kterým si již mnoho vědců lámalo hlavu. Doporučení „slepičí polévka na nachlazení“ lze skutečné vystopovat až k receptu jednoho židovského učence z 12. století. A dodnes neexistuje žádný jednoznačný důkaz, že by nepomáhala, čímž se liší od jiných lukrativních léků proti nachlazení, které známe z reklam. Ty totiž často prokazatelné neúčinkují. Slepičí polévka naproti tomu účinkuje. Usnadňuje vykašlávání hlenu, brzdí činnost bílých krvinek, a tím zmírňuje symptomy nachlazení, vyvažuje ztrátu tekutin a minerálních látek. Pokud chcete protizánětlivý účinek zesílit, můžete do polévky přidat kousek zázvoru nebo trochu chilli. Rovněž můžete uvařit vegetariánskou verzi, zásaditý vývar, který tělo odkyselí, zbaví jedů, a podpoří tím jeho obranyschopnost. (str. 34)

 

Vyhrajte knihu Léčivé polévky

Že jsou vývary a pokrmy z nich připravené velice zdravé a tělu prospěšné, jste pravděpodobně už slyšeli, ale tyto elixíry chuti v sobě skrývají mnohem více. Přečtěte si o jejich blahodárných účincích na náš organismus v knize německé autorky Marion Grillparzerové více a některé z receptů určitě vyzkoušejte. Nemusíte se bát ani v případě, že se počítáte mezi vegetariány, protože i vy zde najdete inspiraci, a to nejen ze známých surovin, ale také inspirovanou chutí dalekých zemí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Noxi vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Léčivé polévky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Léčivé polévky
probíhá od 2. do 15. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Léčivé polévky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéčivé polévky
Poctivé vývary pro více energie, méně kil a zdravá střeva

Grillparzerová, Marion

Noxi, 2017

Zahrajte si o recepty na zdraví prospěšné polévky - DISKUZE

Počet reakcí: 2

Napsat komentář