Doktorka z Austrálie

nase-pani-doktorka
Seznamte se s Laurou, lékařkou, která se po těžké životní ráně přestěhovala na jiný kontinent a snaží se začít od začátku. Uchrání ji to od dalšího trápení, nebo se k ní osud znovu zachová nemilosrdně? Začtěte se do románu z lékařského prostředí, který vás chytí za srdce!

Osud nemilosrdně zasáhl do Lauřina života. Plna zármutku odcestuje do Austrálie a začne tam pracovat v malém městečku jako lékařka. Spřátelí se s vážně nemocným Neillem i jeho nedůtklivým synem Jakem. Pokud Laura prchla před vlastním neštěstím, není jistě bezpečné ani chytré zaplést se nanovo do sítí smutku a tajemství. Ale srdci se nedá poručit…

Naše paní doktorka

Autorka: Meredith Appleyard
Přeložil: Pavel Dufek

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-403-6
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Naše paní doktorka vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

„Paní doktorko, můžete, prosím, aplikovat oxytocin?“ obrátila se na ni Jayne.

„Jistě.“ Laura spolu s Jayne zkontrolovaly látku stimulující děložní stahy, a tím urychlující porod, a Laura ji natáhla do injekční stříkačky. Porodní asistentka se mezitím propracovala k ramenům dítěte. Když Laura potřela stehno dezinfekčním prostředkem Alcowipe a zabodla do svalu jehlu, Meghan sebou ani necukla.

Za okamžik Jayne držela v rukou novorozence. Ten se jednou nadechl a pak se dal do energického nářku.

„Díky Bohu!“ vydechla si Laura potichu. Neskrývala, jak se jí ulevilo. Jayne něžně předala miminko do Meghaniny dychtivě čekající náruče a připravila se přestřihnout pupeční šňůru. Laura ucítila, jak ji v očích štípou slzy. Šťastné a zároveň smutné. Meghan se usmívala, oči jí zářily a Sean oněměl úžasem. (str. 3)

Celou ukázku si můžete přečíst na stránkách nakladatele.

 

O autorce

Meredith Appleyard se narodila v Austrálii. Mnoho let pracovala jako zdravotní sestra a porodní asistentka. Jednoho dne se na popud kamaráda pustila do psaní knih. Absolvovala mnoho kurzů tvůrčího psaní a stala se členkou mnoha autorských skupin. V roce 2008 se přihlásila do soutěže se svojí povídkou, která získala místo v roční antologii. Několik let strávila psaním do novin Flinders News. Vedle dnes představené se proslavila například i knihou Doktorka z konce světa (The Country Practice).

Zdroj informací: autorčiny oficiální stránky


Nakladatelství Alpress vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNaše paní doktorka

Appleyard, Meredith

Alpress, 2017

Napsat komentář