Životní cesta Manuela Pellegriniho

pellegriniho-metoda-perex
Nejen fotbaloví fanoušci jméno Manuel Pellegrini už někdy zaregistrovali. S knihou Pellegriniho metoda můžete sledovat životní cestu Manuela Pellegrina plnou sladkých vítězství i trpkých proher, od skromných začátků přes hráčskou kariéru až po trenérské zkušenosti. 

Životní cesta chilského trenéra, který se dostal až na samý vrchol mezinárodního fotbalu.

Kniha sleduje čtrnáct let profesionální hráčské a šestadvacet let trenérské kariéry Manuela Pellegriniho. Mapuje jeho cestu ze skromného stadionu La Cisterna týmu Palestino v Santiagu de Chile až do majestátního fotbalového svatostánku Santiaga Bernabéua Realu Madrid, od neslavných trenérských začátků s týmem Universidad de Chile až k triumfu v Premier League s Manchesterem City. Dotýká se Pellegriniho úspěchů i neúspěchů, popisuje jeho vítězství i zklamání. Mozaika vtipných historek a svědectví desítek osobností přibližuje fotbalovou filozofii tohoto okouzlujícího trenéra.

Ukázka z knihy

Scéna v šatně klubu Universidad de Chile připomíná bdění u mrtvého: slabé světlo, hrobové ticho, zkřivené obličeje, nějaká ta slza a šeptem pronášené jednoslabičné hovory. Je přibližně sedm večer neděle 15. ledna 1989 a nacházíme se v šatně Estadio Nacional v Santiagu de Chile.
Tým Universidad de Chile, přezdívaný „la U“, právě vůbec poprvé ve svých dějinách sestoupil do druhé ligy.
Pro nejvěrnější fanoušky je to tragický milník.
Je to nesmazatelná skvrna na seznamu úspěchů týmu, který vedle celku Colo-Colo patří k nejvýznamnějším chilským fotbalovým klubům. (str. 11)

Ohlasy na knihu

Sagredo […] se sešel s osobnostmi, jako je Pep Guardiola, Arrigo Sacchi, Raúl, Jorge Valdano, Xabi Alonso, Diego Forlán, Pablo Zabaleta, Martín Demichelis […], aby podal pravdivý obraz.

– Qué Pasa

Sagredo v knize zachycuje čtyři pilíře kariéry Manuela Pellegriniho, jednoho z nejvýznamnějších fotbalových trenérů na světě, jsou to: nadání, příprava, píle a přesvědčení. […] Svižný a zábavný text nabízí výpovědi působivého množství osobností, díky nimž poznáte nejúspěšnějšího chilského trenéra zblízka.

– El Mostrador

Doporučujeme

Nejen sportovní nadšenci mohou získat knihu v naší soutěži. Stačí správně odpovědět do 3. května 2017 na soutěžní otázku a třeba se štěstí usměje právě na vás a budete mezi dvěma výherci.

Pellegriniho metoda

Autor: Sagredo B.
Přeložila: Romana Bičíková

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-057-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Pellegriniho metoda vydalo nakladatelství Host.

O autorovi

Francisco Sagredo B. (* 1975) je uznávaný chilský sportovní novinář a komentátor. Jako rozhlasový a televizní korespondent se zúčastnil řady světových sportovních událostí, včetně mistrovství světa ve fotbale nebo olympijských her. Je autorem tří knih s fotbalovou tematikou, Pellegriniho metoda (2015) je jeho nejnovější publikace.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePellegriniho metoda

Sagredo B., Francisco

Host, 2017

Napsat komentář