Získejte psychologický thriller na pohádkové motivy

posvatne-lzi-minnow-blyove-perex
Jaká nebezpečí v sobě skrývá slepá víra? Své o tom ví sedmnáctiletá Minnow, kterou Keviniáni připravili nejen o dvanáct let života, ale i o rodinu a důvěru. Nyní jejich osada přišla o vůdce a lehla popelem, ale je to pro Minnow opravdu cesta ke svobodě?

Život podle pravidel sekty

Působivý román o nebezpečí slepé víry a o síle víry v sebe sama.

Keviniáni připravili sedmnáctiletou Minnow téměř o všechno: o dvanáct let života, rodinu i o schopnost důvěřovat. A když se vzepřela, vzali jí také ruce.

Teď je keviniánský Prorok mrtvý a celá osada, kde komunita žila, spálená na popel. Detektiv z FBI tuší, že Minnow o tom něco ví – ona však mlčí. Hrůzné okolnosti ji dovedly do věznice pro mladistvé, kde objevuje nový svět. Učí se číst a především samostatně myslet. Zjišťuje, že kovové mříže nejsou nic proti svazujícím pravidlům její sekty. A že pokud se dokáže rozloučit s děsivým tajemstvím své minulosti, může získat opravdovou svobodu, o jaké vždycky snila.

Propracovaný psychologický thriller těží z motivů pohádky bratří Grimmů Bezruká dívka, nabízí však mnohem víc: sektu tvrdě trestající neposlušnost, věznici, kde si každý musí vydobýt své místo, sympatického detektiva, drzou a nebezpečnou spoluvězeňkyni s pesimistickým pohledem na svět a charismatickou Minnow, která zoufale bojuje o obyčejnou naději na lepší život.

 

Posvátné lži Minnow Blyové

Autorka: Stephanie Oakesová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Alžběta Kalinová
Počet stran: 367
Vazba: vázaná
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7577-027-1

Přečtěte si více o knize Posvátné lži Minnow Blyové, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorce

Stephanie-OakesovaStephanie Oakesová je americká spisovatelka, knihovnice a učitelka na střední škole. Studovala poezii na Eastern Washington University, kde se mimo jiné zabývala také young adult literaturou. Kniha Posvátné lži Minnow Blyové (2015) je její prvotina, za kterou byla nominována na cenu William C. Morris YA Debut Award a získala čestnou cenu poroty Golden Kite Awards. Román se dostal také do výběru Booklist Editors’ Choice a New York Public Library Best Books for Teens.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Posvátné lži Minnow Blyové

Sedmnáctiletá Minnow strávila posledních dvanáct let života v sektě Keviniánů, kterou svazovala tvrdá pravidla a nekázeň byla vždy tvrdě potrestána. Nyní je však Prorok mrtev a celá osada lehla popelem, ale pro členy to neznamená automaticky svobodu. Právě v tu chvíli do příběhu vstupuje sympatický detektiv FBI, který musí Minnow přesvědčit o tom, že volná bude až poté, co odhalí své děsivé tajemství. Podaří se mu to? To už si přečtěte v psychologickém thrilleru Stephanie Oakesové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Posvátné lži Minnow Blyové vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Posvátné lži Minnow Blyové
probíhá od 27. dubna do 10. května 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Posvátné lži Minnow Blyové

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePosvátné lži Minnow Blyové

Oakesová, Stephanie

Host, 2017

Napsat komentář