Zahrajte si o román o trvanlivosti některých pout

jmenuji-se-lucy-bartonova-perex
Lucy Bartonová neměla příliš šťastné dětství, proto pro ni získané stipendium znamenalo naději na únik před minulostí. Dokonce se jí to na čas i povedlo, ale po úraze, díky kterému skončí v nemocnici, zjistí, že některá pouta nelze přetrhat.

Únik před minulostí

Jsou pouta, která nepřetrháte, ať se snažíte sebevíc. Působivý román od držitelky Pulitzerovy ceny.

Lucy Bartonová vyrůstala v chudobě a izolaci na venkově v Illinois. Matka ji sice milovala, ale nedokázala ji ani její sourozence ochránit před hrubostí otce. Pro své rodinné prostředí se Lucy stala terčem posměšků ostatních dětí a jejím jediným přítelem byl osamělý strom v poli. Podařilo se jí však získat stipendium a naději, že studiem unikne drsnému prostředí a své minulosti. Snažila se stát spisovatelkou a zcela zpřetrhala vazby na rodinu. Po letech se ocitla na delší dobu v nemocnici a stále se nemohla zotavit. Pak ji přijela navštívit matka a Lucy s překvapením zjistila, že některá pouta se nepřetrhnou nikdy.

 

Jmenuji se Lucy Bartonová

Autorka: Elizabeth Stroutová

Vydalo: nakladatelství Motto
Překlad: Marcela Nejedlá
Počet stran: 192
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 2/2017
ISBN: 978-80-267-0830-8

Přečtěte si více o knize Jmenuji se Lucy Bartonová, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

A pak jsme si povídaly o ošetřovatelkách. Máma je okamžitě pojmenovala: Sušenka byla ta hubená, škrobená a afektovaná; Bolavý zub ta sklíčená postarší; Vážné dítě Indka, kterou jsme obě měly rády.
Byla jsem však unavená, a tak mi máma začala vyprávět příběhy o lidech, které kdysi znala. Mluvila způsobem, jaký jsem si nepamatovala, jako by se v ní celá léta hromadil tlak pocitů a slov a postřehů, hlas měla udýchaný a nejistý. Někdy jsem si zdřímla, a když jsem se probudila, žadonila jsem, aby mi to pověděla znovu. Ale odmítla: „Ale ne, Pískle, potřebuješ si odpočinout.“ „Já odpočívám! Prosím, mami. Povídej mi něco. Vyprávěj mi cokoli. Pověz mi o Katie Nicelyové. Vždycky se mi líbilo její jméno.“
„No jo. Katie Nicelyová. Katie Pěkná. Bože, ta ale špatně skončila.“ (str. 15)

 

O autorce

Elizabeth Stroutová získala Pullitzerovu cenu za román Olive Kitteridgeová (2008, česky 2010) podle kterého byl v produkci HBO natočen v roce 2014 čtyřdílný seriál. Je ale autorkou i dalších knih: Burgess Boys (2013, bestseller New York Times), Abide With Me (2006, bestseller oceněný Book Sense) a Amy and Isabelle (1998), která získala cenu Arta Seidenbauma za prvotinu udělovanou Los Angeles Times a Heartland Prize od Chicago Tribune. Byla rovněž finalistkou PEN/Faulkner Award a Orange Prize ve Velké Británii. Její povídky byly publikovány v mnoha časopisech včetně The New Yorker a O: The Oprah Magazine. Její nejnovější kniha Jmenuji se Lucy Bartonová byla prodána do pětadvaceti zemí. New York Times Book Review ji zařadil mezi 100 knih roku 2016, které stojí za pozornost. Elizabeth Stroutová žije v New Yorku.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Jmenuji se Lucy Bartonová

Získané stipendium se pro Lucy Bartonovou stalo nadějí a možností, jak uniknout před drsným životem v chudobě a před vlastní minulostí. Rozhodla se, že domů se už nevrátí, a na svou rodinu chce jednou provždy zapomenout. To se však lehce řekne, ale hůře dělá, protože některá pouta nelze přetrhat, i když se člověk opravdu snaží. Právě o tom se Lucy přesvědčí v nemocnici, kde na delší dobu skončí. Přečtěte si, jak celý příběh dopadne, v nejnovějším románu držitelky Pulitzerovy ceny Elizabeth Stroutové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jmenuji se Lucy Bartonová vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jmenuji se Lucy Bartonová
probíhá od 22. února do 7. března 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Jmenuji se Lucy Bartonová

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJmenuji se Lucy Bartonová

Stroutová, Elizabeth

Motto, 2017

Zahrajte si o román o trvanlivosti některých pout - DISKUZE

Počet reakcí: 4
  1. m.antoinetta napsal:

    Dobrý den, dneska jsem si vyzvedla vyhranou knihu Tajný deník Adriana Molea. Moc děkuji

  2. Ivuška61 napsal:

    Dobrý den, dnes jsem obdržela výhru – Všichni jsme utkáni z hvězd. Moc děkuji Ivuška61

  3. Anicka59 Anicka59 napsal:

    Velmi moc děkuji za výhru v podobě této knihy. Dnes mně byla v pořádku doručena.

  4. honeybee napsal:

    Dobrý den, dnes mi v pořádku dorazila tato výhra. Moc děkuji. Velehradská

Napsat komentář