Zasoutěžte si o životní příběh známého psychopata

charles-manson-perex
Jméno Charlese Mansona zná celý svět. Více než čtyřicet let od hrůzného zločinu, na kterém se podílel společně se členy své „rodiny“, je stále synonymem pro psychopata. Přečtěte si celý jeho životní příběh v knize Jeffa Guinna.

Tajemství vraždícího psychopata

Charles Manson je po více než 40 let synonymem pro psychopata. Jeho jméno ani činy není možné ignorovat nebo zapomenout. Jeff Guinn se noří do hloubky Mansonova příběhu a rekonstruuje kombinaci událostí a okolností, které pomohly stvořit monstrum. Guinn líčí jeho špatné rodinné zázemí, mladistvé „nerozvážnosti“ i založení nechvalně proslulé Mansonovy „rodiny“ a odhaluje tajemství jedné z nejhorších kriminálních epizod v moderní americké historii.

 

Charles Manson

Autor: Jeff Guinn

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Jan Feldstein
Počet stran: 520
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-247-5729-2

Přečtěte si více o knize Charles Manson, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis. Nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Zkraje podzimu roku 1952 Charlie přestal páchat závažné přestupky. Celý rok 1953 tvrdě pracoval na svém vzdělání. Ze záznamů je zřejmé, že Charliemu se podařilo svými schopnostmi a znalostmi postoupit z úrovně čtvrté třídy na úroveň třídy sedmé, takže „nyní dokáže číst většinu (tištěných) textů a ovládá základní aritmetiku“.
Charlie rovněž zářil v práci, jež mu byla určena v dopravní sekci nápravného zařízení. Prováděl tam údržbářské práce na služebních osobních a nákladních automobilech. Tato pracovní zkušenost s údržbářskými pracemi a opravou vozidel mu později přišla vhod. Charlieho příkladná práce s nečekaným pokrokem, který dělal i ve třídě, udělala na vedení Chillicothe takový dojem, že mu 1. ledna 1954 byla udělena cena za záslužnou činnost. A o čtyři měsíce později mu byla nápravným zařízením za jeho zdánlivě zcela změněné jednání udělena cena nejvyšší: Po sedmi letech života v šesti různých institucích pro mladistvé delikventy byl Charlie ve věku devatenácti let propuštěn na svobodu ke svému strýci a tetě. (str. 60)

 

Vyhrajte knihu Charles Manson

Charles Manson strávil většinu svého života v nápravných ústavech pro mladistvé a později ve vězení. Problémy se zákonem měl totiž už v mládí, kdy ve 13 letech spáchal svůj první zločin. Celý svět se o něm však dozvěděl až v roce 1969, kdy spáchal společně s členy své „rodiny“ několikanásobnou vraždu, za kterou byli všichni aktéři odsouzeni k doživotnímu trestu. Jaké události a okolnosti pomohly stvořit psychopatické monstrum? A v čem tkvělo charisma Charlese Mansona, díky kterému dokázal své stoupence přimět k účasti na brutálním krvavém zločinu? To si přečtěte právě nyní v knize Jeffa Guinna.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Charles Manson vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Charles Manson
probíhá od 7. do 20. února 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografické knihy Charles Manson

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCharles Manson
Život a doba

Guinn, Jeff

Cosmopolis, 2016

Napsat komentář