Unikátní soubor Ladových obrázkových seriálů!

Josef Lada Sprymovne komiksy
Josef Lada patří ke „zlatému fondu“ české kultury a nový výbor z jeho „obrázkových seriálů“ nabídne širšímu publiku část jeho tvorby, která mu doposud zůstávala nedostupná.

Album Šprýmovné komiksy navazuje na ladovské soubory Nezbedné komiksy a Humory, které v nakladatelství Plus vyšly v předchozích letech. Aktuální publikace zahrnuje všechny Ladovy delší autorské seriály, jež publikoval v novinách a časopisech od dvacátých do čtyřicátých let. Více než polovina ze zařazených prací se přitom kompletního souborného vydání dočká vůbec poprvé a všechny seriály budou provázeny autorovými původními texty. I tentokrát se také ve většině případů podařilo dohledat Ladovy originály, takže publikace nabídne reprodukce v nejvyšší možné kvalitě. Šprýmovné komiksy proto jistě potěší všechny znalce Ladovy tvorby i příznivce kvalitních obrázkových seriálů.

 

Šprýmovné komiksy

Obrázkové seriály z let 1922–1946
Autor: Josef Lada

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 242×332 mm
ISBN: 978-80-259-0594-4
Doporučená cena: 899 Kč

Knihu Šprýmovné komiksy vydalo nakladatelství Plus.

 

Ukázka z knihy

Josef Lada Sprymovne komiksy ukazka

Prohlédněte si další ukázky.

 

Josef Lada

Josef Lada (17. 12. 1887–14. 12. 1957) byl malíř, ilustrátor, spisovatel, grafik a divadelní výtvarník. Patří k velkým postavám české kulturní historie. Čím byl více? Sám o tom v doslovu ke své Kronice říká: „Spisovatel a malíř; malíř a spisovatel. Obracejte to, jak chcete. Sám věřím jen v silné prožitky mládí, dobré lidi, citlivá srdce a věrnou lásku. To je čistý zdroj umělecký. Vládnout perem nebo štětcem – to už je jen technika, to je detail.“ Josef Lada, autor milovaný dětmi i dospělými, otec kocoura Mikeše a mnoha dalších postaviček, tvůrce nezaměnitelné podoby dobrého vojáka Švejka, spatřil světlo světa o adventu a v předvánoční době také z tohoto světa odešel. Je autorem např. těchto knih: Velká kniha lidových písniček a říkadel, Humory, Mikeš,
Kronika mého života, Krásné české písničky, Nezbedné komiksy,
Tradiční česká zima.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek Knižního klubu.


Nakladatelství Plus obohacuje portfolio společnosti Albatros Media a.s. o literaturu pro dospělé. Jeho ediční plán se zaměřuje na kvalitní mainstreamovou literaturu všemožných žánrů – od lehčích, čtivých románků či humoristického čtení přes závažnější psychologické či společenské romány, hororové či sci-fi povídky po historické romány –, se zvláštním důrazem na angloamerickou a českou prózu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠprýmovné komiksy
Obrázkové seriály z let 1922–1946

Lada, Josef

Plus, 2016

Napsat komentář