Vyhrajte cestu za odhalením tajemství starého obrazu

anne-gesthuysenova_georgette-pise-otci
Starý obraz, který namalovala vzdálená příbuzná Georgette Aguttová, visel v Liliině bytě snad odjakživa a nikoho by nenapadlo, že v sobě skrývá záhadu. Až poté, co se jej pokusí ukrást maskovaný lupič, Lilie zjišťuje, co jeho rám skrývá.

Fascinující život Georgette Aguttové

Nevšední rodinná historie propletená s okázalým životem francouzské malířky.

Když se Lilie dozví, že otec její kamarádky Hanny je těžce nemocný, okamžitě se za nimi vydá do Dolního Porýní, protože je považuje za svou druhou rodinu.

Před odjezdem však ve svém pařížském bytě překvapí lupiče, který se jí podle všeho chystal ukrást starý obraz. Vetřelec uprchne a Lilie v rámu obrazu náhodou objeví tajemný dopis. Protože ví, jak moc Hannin otec miluje záhady, rozhodne se vzít poškozený obraz s sebou do Veenu.

Tamní restaurátor učiní další zajímavý objev a Hannin otec naléhá, aby se vydali na poslední společnou cestu za odhalením tajemství starého obrazu. Trojice pátrá po dalších stopách ve Francii i na Antilách a postupně poznává fascinující život malířky Georgette Aguttové, která byla Liliinou vzdálenou příbuznou.

Kniha je tak laskavá, smutná a nevyzpytatelná jako život sám.

 

Georgette píše otci

Autorka: Anne Gesthuysenová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Petra Kultová
Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2016
ISBN: 978-80-7491-780-6

Přečtěte si více o knize Georgette píše otci, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Kdo je tu?“ zakřičela tak nahlas, jak jen dovedla, a vpadla do obývacího pokoje. „Intoxi,“ vyjekla, když uviděla psa nehybně ležet v koutě. V tu chvíli ji někdo udeřil do hlavy. Před očima se jí roztančily hvězdičky. Pak ucítila další ránu do čela a upadla na zem. Ve spáncích jí bušilo. Zdvihla ruce před obličej. Zdálo se jí, že někdo zakopl o její nohy. Ozval se zvuk, jako by se trhal karton. Pak se kolem ní rozprostřela tma.
Když zase přišla k sobě, něco studeného jí stékalo po čele, kolem nosu a úst. Ne, to není krev, pomyslela si, když tu tekutinu ochutnala. Je to jen voda. Chtěla otevřít oči, ale jako blesk jí projela ostrá bolest, která se šířila z pravého spánku do zbytku těla. „Ach jo, to vypadá ošklivě,“ mumlala madame Brabantová, Liliina sousedka, která jí právě otírala obličej mokrým hadříkem, „bojím se, že to bude na šití. Slyšíte mě? Mademoiselle Aguttová, jste vzhůru? Mám zavolat doktora? Někdo tady udělal pěknou spoušť, a to všechno kvůli té staré čmáranici.“ Lilie krátce přikývla, aby dala madame Brabantové najevo, že ji vnímá. A pak znovu omdlela. (str. 14)

 

O autorce

gesthuysenova-anne_profimediaAnne Gesthuysenová (nar. 1969) pochází z Dolního Porýní. Pracovala jako reportérka a dokumentaristka. Žije s rodinou v Kolíně nad Rýnem. Její první kniha Jsme přece sestry (2012; česky Host 2014) zaznamenala velký úspěch. V Německu se prodalo přes půl milionu výtisků a v žebříčku bestsellerů týdeníku Der Spiegel se román držel téměř půl roku v první desítce. Chystá se i jeho zfilmování. Georgette píše otci (2015) je autorčinou druhou knihou.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Georgette píše otci

Komu Georgette Aguttová adresovala svůj dopis? A proč ho, namísto odeslání, ukryla do rámu jednoho ze svých obrazů? Kolem tajemné skrýše a ještě tajemnějšího dopisu vyvstává mnoho otázek a Lilie se pouští do hledání odpovědí. S tím jí pomáhá nejen její kamarádka Hanna, ale především Hannin otec, který miluje záhady. Trojice se tak vydává na společnou cestu po Francii a postupně poznávají fascinující život malířky Georgette Aguttové, která byla Liliinou vzdálenou příbuznou. Připojte se k nim i vy v knize Anne Gesthuysenové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Georgette píše otci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Georgette píše otci
probíhá od 15. do 28. prosince 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Georgette píše otci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGeorgette píše otci

Gesthuysenová, Anne

Host, 2016

Napsat komentář