Získejte postapokalyptický příběh pro mladé čtenáře

Carey_Vsemi-dary-obdarovana_prebal-aufriss.indd
Máte rádi postapokalyptické knihy se špetkou hororového nádechu? V tom případě se vydejte do budoucnosti, kde přeživší ve zpustošené krajině čelí útokům kanibalských monster, která touží po jejich mase. Patří snad mezi ně i Melanie?

Boj o přežití ve světě napadeném zmutovaným virem

Schovejte si svá tajemství tam, kde je příšery nenajdou.

Desetiletá Melanie žije spolu s dalšími dětmi na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem vzdělává. Nadprůměrně inteligentní dívka miluje staré řecké báje a její spřízněnou duší je učitelka, slečna Justineauová. Zato seržanta Parkse, který děti hlídá jako dráb, Melanie nesnáší. Stejně jako doktorku Caldwellovou. Ale bez nich to nejspíš nejde, když je základna obklopená zpustošenou krajinou, v níž stejně jako ve zbytku země vládnou hladovci – kanibalská monstra, která při honu za lidským masem nic nezastaví.

Když je základna napadena, podaří se Melanii, slečně Justineauové, seržantu Parksovi, doktorce Caldwellové a vojínu Gallagherovi utéct. Společně se vydávají na cestu do Majáku, posledního místa v Británii, které se podařilo od nákazy uchránit. Jenže budou Melanii v Majáku chtít, když ji v blízkosti lidí popadá zoufalý hlad, jaký ještě nezažila?

 

Všemi dary obdarovaná

Autor: M. R. Carey

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Lucie Horáková
Počet stran: 412
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2016
ISBN: 978-80-7491-783-7

Přečtěte si více o knize Všemi dary obdarovaná, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Teď už ale dlouho žádné nové děti nepřibyly. Melanie neví proč. Bývalo jich spousta – každý týden, nebo alespoň každých pár týdnů, se v noci ozývaly hlasy. Zamumlané rozkazy, stížnosti, občasné zaklení. Prásknutí dveří od cely. A pak, po nějaké době, většinou po měsíci nebo dvou, se ve třídě objevila nová tvář – nové děvče nebo chlapec, kteří se ještě ani nenaučili mluvit. Ale zvládli to rychle.
I Melanie byla kdysi nová, ale moc si na to nevzpomíná, protože to bylo už dávno. Bylo to předtím, než znala slova, kolem byly jen věci beze jmen a takové vám v mysli nezůstanou. Vypadnou a jsou pryč.
Teď je jí deset a pleť má jako princezna z pohádky – bílou jako sníh. Takže ví, že až vyroste, bude krásná a princové se budou hnát k její věži, aby ji zachránili. Tedy za předpokladu, že nějakou věž mít bude. Zatím má celu, chodbu, třídu a sprchu. (str. 9)

 

O autorovi

m-r-careyM. R. Carey (nar. 1959) je pseudonym britského spisovatele a scenáristy, autora již několika úspěšných titulů. Podílí se mimo jiné na slavné komiksové sérii Lucifer, která vypráví příběhy oblíbené postavy z komiksu Sandman Neila Gaimana, a jako komiks adaptoval i Gaimanovo Nikdykde. Kromě spolupráce s komiksovým vydavatelstvím dc Comics také píše scénáře pro televizi a celovečerní filmy. Práva na překlad románu Všemi dary obdarovaná (2014) byla prodána do více než dvaceti zemí. Kniha se dostala do užšího výběru prestižní sci-fi ceny Arthur C. Clarke Award a byla nominována na ocenění James Herbert Award. Letos má premiéru také filmová adaptace v režii Colma McCarthyho, který se podílel na kultovních seriálech Sherlock a Pán času (Doctor Who).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Všemi dary obdarovaná

Postapokalyptický příběh pro mladé čtenáře vás zavede do Anglie dvacet let po Kolapsu. Při něm byl celý svět zasažen neznámým virem, který z nakažených dělá kanibalská monstra. Vše, co lidé dosud znali, je zničeno a zůstávají pouze poslední ostrůvky přeživších. Mezi ně patří i desetiletá Melanie s několika dalšími dětmi a dospělými, kteří přísně dohlíží na jejich vzdělávání na polozapomenuté vojenské základně obklopené zpustošenou krajinou. Brzy se však ocitnou v ohrožení i oni a nezbývá jim nic jiného, než se vydat na cestu do Majáku. Je toto místo stále ještě bezpečné, nebo byl virus zavlečen už i sem? To se mají všichni včetně Melanie brzy dozvědět. Jak jejich příběh dopadne, to už si přečtěte v knize M. R. Careyho, která patří mezi patnáct knih, které byly vybrány jako to nejlepší čtení pro letošní podzim v rámci projektu Velký knižní čtvrtek.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Všemi dary obdarovaná vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Všemi dary obdarovaná
probíhá od 10. do 23. listopadu 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Všemi dary obdarovaná

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšemi dary obdarovaná

Carey, M. R.

Host, 2016

Napsat komentář