Návrat Aguse a jeho příšerek

jaume-copons_agus-a-priserky_zachranme-nautilus
Agus Pianola je chlapec, který jednoho dne najde ve svém pokoji plno zajímavých příšerek. S nimi zažívá mnohá dobrodružství, o nichž si vaše děti mohou přečíst ve druhém díle populární série Agus a příšerky: Zachraňme Nautilus!

Pamatuješ se na mě? Já jsem Agus Pianola a nedávno se mi v životě objevili noví kamarádi. A ne jen tak ledajací – jsou to příšerky! Když už jsem si myslel, že jsem si na tu neposednou bandu zvykl a že už se nám budou všechny průšvihy vyhýbat, objevil se nový problém. Zlý doktor Pučál. Ten padouch, který vystrnadil příšerky z jejich knihy, se usadil v domku kousek od nás. Sledovali jsme ho a představ si to! Usmyslel si, že zničí restauraci Nautilus. Majitelé Nautilu jsou přitom tak hodní. Jejich restaurace sice za moc nestojí, ale tohle si rozhodně nezaslouží! A tak jsme s příšerkami vymysleli plán na záchranu. Řekl bych, že je čas, abych si našel brigádu, nemyslíš?

Druhý díl ztřeštěné série plné obrázků a komiksových bublin je určen čtenářům od osmi let.

 

Zachraňme Nautilus!

Autor: Jaume Copons
Ilustrovala: Liliana Fortunyová
Přeložila: Olga Čtvrtníčková

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7491-788-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Zachraňme Nautilus! vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

jaume-copons_zachranme-nautilus_ukazka1

Bylo mi úplně fuk, že nám učitelka dává tak praštěný úkol. Měli jsme před sebou týden prázdnin a já jsem je chtěl strávit se svými kamarády. S úkoly jsem si moc hlavu nelámal. To odpoledne jsem se vracel ze školy s Lídií Linesovou. Neměl jsem na vybranou: jsme totiž sousedi. Bydlíme ve stejném domě, a dokonce i na stejném patře. Už to samo o sobě je dost pech, protože Lídie je nejpříšernější holka na celé škole a největší drbna. A o jejím tátovi ani nemluvím. (str. 8–9)

jaume-copons_zachranme-nautilus_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Jaume Copons

Jaume Copons (* 1966) je katalánský spisovatel, scenárista a bývalý středoškolský učitel. Píše knihy pro děti a mládež, je autorem řady televizních seriálů pro děti. Kniha Už je tady pan Flat! (2014) je první díl ze série Agus a příšerky, druhý díl Zachraňme Nautilus vyšel v nakladatelství Host v roce 2016.

Informace o autorovi pocházejí ze stránek nakladatelství Host.

 

Liliana Fortunyová

Liliana Fortunyová je animátorka a ilustrátorka. S Jaumem Coponsem spolupracovala také na knihách Aquest llibre és de l’avi (Tahle kniha je od dědečka, 2015) a Aquest llibre és de l’àvia (Tahle kniha je od babičky, 2015). Žije v Barceloně.

Informace o ilustrátorce pocházejí ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZachraňme Nautilus!
Agus a příšerky 2

Copons, Jaume

Host, 2016

Napsat komentář