Toulání s Peterem Newmanem

Tulak-perex
Nový strhující debut Petera Newmana zavede čtenáře do originálního temného světa plného démonů a ztroskotaných létajících lodí. Vydejte se s Tulákem na jeho nebezpečnou pouť!

Po více než tisíc let střežili Andělští rytíři Trhlinu, avšak jak generace míjely a žádné nebezpečí se neobjevilo, jejich pozornost ochabovala. Nakonec se nechali ukolébat. Když se jednoho dne z Trhliny vyvalilo mračno démonických stvoření, zastihlo rytíře naprosto nepřipravené. Lidstvo svedlo bitvu a prohrálo. Rytíři padli. Nestárnoucí vůdci se stáhli do mlčenlivého exilu. Lidé žijí v područí démonických vládců. Už není naděje. Je jen Tulák.
Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Nese však vzácné břemeno, na němž závisí osud lidstva.

 

Tulák

Autor: Peter Newman
Přeložil: Jakub Kalina

Počet stran: 375
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7491-480-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Tulák vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Světlo hvězd vystřídala záře neonů. Zástupy oslňujících cedulí vítaly každého, kdo přicházel do Nového Obzoru.
Tulák si jich nevšiml: upíral oči na zem před sebou.
Na ulicích se jako živé odpadky váleli lidé s pohledy stejně prázdnými jako jejich smích. Okolo něj se ozývaly žadonící hlasy a agresivně se k němu natahovaly prosebné ruce.
Tulák si jich nevšímal a šel dál. Límec kabátu si držel těsně přitažený ke krku.
Z davu před ním se ozvaly rozčilené výkřiky. Tísnila se tu pestrá směsice míšenců, pasáků, překupníků a diváků. Z ulice se zvedaly vyvýšené plošiny na vratkých podpěrách z recyklovaného kovu, na nichž stály drátěné klece. V nich se krčily roztřesené postavy čekající, až je někdo koupí. Některým ze shromážděných dražba vynesla nové otroky, dalším čerstvé maso.
Tulák nepozorovaně kráčel dál.
Středu Nového Obzoru vévodila velká hromada šrotu přezdívaná „Železná hora“, památka na válku. Její srdce tvořily trosky zřícené létající lodě, okolo níž se válely zbytky vysypaného nákladu tanků a stíhaček. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

Nezapomeňte ani na naši soutěž o knihu Tulák!
Zúčastnit se můžete až do 30. srpna (včetně).

 

Řekli o knize

Povinná četba pro fanoušky klasické science fiction literatury.

SciFiNow

Tuláka je radost číst: originální, fascinující svět, silný příběh a hrdina, který je neuvěřitelně charismatický navzdory – nebo díky – svému mlčení.

Adrian Tchaikovsky, autor série Stíny vědoucích

Ohromující a ambiciózní prvotina odehrávající se v jedinečném a nápaditém světě, kde jediná naděje spočívá v lidské schopnosti milovat.

Melinda M. Snodgrassová, spisovatelka

 

Peter Newman

Peter-NewmanPeter Newman vyrůstal v Londýně, kde studoval činohru a pedagogiku na Central School of Speech and Drama. Pracoval jako učitel dramatické výchovy na střední škole, nyní je instruktorem firewalkingu. Tulák (The Vagrant, 2015) je jeho debutový román. V roce 2016 vyšel druhý díl The Malice (Zlo), závěrečný díl trilogie s názvem The Seven (Sedma) je plánován na rok 2017. S manželkou a synem žije v Somersetu.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTulák

Newman, Peter

Host, 2016

Napsat komentář