Získejte fantasy román z temného světa démonů

Tulak-perex
Hlavní hrdina nové trilogie na pomezí sci-fi a fantasy nemá jméno, nemluví a je totálně zlomený. Přesto právě on nese břemeno, na kterém závisí budoucnost celého lidstva. Vydejte se společně s ním do světa démonů.

Poslední nadějí je Tulák

Osamělá pouť němého hrdiny. Strhující debut z originálního temného světa plného démonů a ztroskotaných létajících lodí.

Po více než tisíc let střežili Andělští rytíři Trhlinu, avšak jak generace míjely a žádné nebezpečí se neobjevilo, jejich pozornost ochabovala. Nakonec se nechali ukolébat. Když se jednoho dne z Trhliny vyvalilo mračno démonických stvoření, zastihlo rytíře naprosto nepřipravené. Lidstvo svedlo bitvu a prohrálo. Rytíři padli. Nestárnoucí vůdci se stáhli do mlčenlivého exilu. Lidé žijí v područí démonických vládců. Už není naděje. Je jen Tulák.

Tulák je zničený, zlomený muž: nemá jméno, nemluví. Nese však vzácné břemeno, na němž závisí osud lidstva.

 

Tulák

Autor: Peter Newman

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jakub Kalina
Počet stran: 375
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2016
ISBN: 978-80-7491-480-5

Přečtěte si více o knize Tulák, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Jste tu poprvé?“
Tulák přikývl.
Stříkačka i hadřík, bleskově zmizely a muž si promnul zažloutlé prsty. „Vítejte, vítejte. Jsem doktor Nula. Asi jste o mně už slyšel.“
Tulák přikývl.
„No jistě, proto jste tady. Tak co to bude? Vypadáte unaveně. Mám nejlepší výběr povzbuzujících prostředků na téhle straně Trhliny. Nebo byste radši na chvíli zapomněl?“ úlisné oči mu vábivě jiskřily.
Tulák, který si jednou rukou stále držel límec kabátu, se jantarovýma očima rozhlížel po regálech. Jeho pohled se zastavil u malé lahvičky se zašedlým štítkem.
„Vidím, že se vyznáte,“ poznamenal doktor Nula uznale. „Jen zřídka se tu ukáže někdo, kdo ví, co hledá. Ti nuzáci, co mi sem chodí, by nerozeznali hvězdný prach od prachu z podlahy.“ Zvedl lahvičku a smetl z jejího víčka něco lepkavého. „Předpokládám, že ten, kdo vás posílá, ví, jak jsou dobré léky vzácné… a zná jejich cenu.“ (str. 10)

 

O autorovi

Peter-NewmanPeter Newman vyrůstal v Londýně, kde studoval činohru a pedagogiku na Central School of Speech and Drama. Pracoval jako učitel dramatické výchovy na střední škole, nyní je instruktorem firewalkingu. Tulák (The Vagrant, 2015) je jeho debutový román. V roce 2016 vyšel druhý díl The Malice (Zlo), závěrečný díl trilogie s názvem The Seven (Sedma) je plánován na rok 2017. S manželkou a synem žije v Somersetu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Tulák

Po více než tisíci letech klidu se nechali strážci Trhliny ukolébat a zapomněli na hrozící nebezpečí. Právě to stálo lidstvo mnoho obětí a ti, kterým se podařilo přežít, žijí nyní pod nadvládou krutých démonických stvoření. Jedinou nadějí je Tulák – mlčenlivý bezejmenný hrdina, který však má ve svých rukou obrovskou moc. Podaří se zachránit zbytek zdecimovaného lidstva? To si přečtěte v úspěšné prvotině anglického autora Petera Newmana.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Tulák vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tulák
probíhá od 17. do 30. srpna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Tulák

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTulák

Newman, Peter

Host, 2016

Napsat komentář