Zasoutěžte si o návrat do Maycombu v Alabamě

Postav-hlidku-perex
Šestadvacetiletá Jana Luisa se vrací na krátkou dovolenou a návštěvu příbuzných do rodného městečka Maycomb v Alabamě. Během cesty vyvstávají na povrch nejen vzpomínky na léta zde strávená, ale také mnoho nových zjištění.

Co se změnilo v Maycombu?

Nová kniha, která byla napsána již před vydáním fenomenální „Jako zabít ptáčka“ a odehrává se dvacet let poté…

Šestadvacetiletá Jana Luisa Finchová (Čipera) se vrací z New Yorku do Maycombu v Alabamě, aby navštívila svého stárnoucího otce Atika.

Doma zjišťuje, jak se její město i blízcí lidé pod tlakem politických i rasových motivů změnili. Najednou se jí začnou vybavovat vzpomínky na dětství, a to, čemu vždy věřila, se začíná drolit. Prožívá také vztah se svým vyvoleným, který vzhlíží k jejímu otci. Ovšem ona sama si přestává být jista, zda je to stále ten neochvějný hrdina, jenž stojí vždy na straně práva a spravedlnosti, jak se jevil v mládí…

 

Postav hlídku

Autorka: Harper Lee

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Jana Hejná
Počet stran: 232
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-204-3994-9

Přečtěte si více o knize Postav hlídku, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

„… vemte si zavazadla, slečno,“ dolehl k Janě Luise portýrův hlas. Následovala ho z restauračního vozu zpátky do svého kupé a z náprsní tašky vytáhla dva dolary: jeden byl běžná praxe, druhý navíc za noční vysvobození ze zaklapnutého lůžka. Vlak se do stanice samozřejmě vřítil rychlostí blesku a zastavil až čtyři sta metrů za peronem, průvodčí se objevil s pobaveným úšklebkem na tváři a omluvou na rtech, že prý málem zapomněl. Jana Luisa mu úsměv oplatila a netrpělivě čekala, až portýr pod schůdky vlaku přistaví žluté štokrle. Pomohl jí na zem a ona mu podala dvojici bankovek.
Otec na ni nečekal.
Jana Luisa se zadívala směrem k nádraží a na malém nástupišti uviděla vysokého muže. Seskočil dolů a podél kolejí se k ní rozběhl.
Sevřel ji v prudkém objetí, potom se odtáhl a vášnivě ji políbil na rty. A ještě jednou, tentokrát něžně.
„Tady ne, Hanku,“ zamumlala blaženě.
„Mlč, holka,“ odtušil, její tvář pevně sevřenou v dlaních. „Zlíbám tě klidně i na schodech soudní budovy, když si to zamanu.“ (str. 11)

 

Vyhrajte knihu Postav hlídku

Dvacet let před vydáním dnes již klasického románu Jako zabít ptáčka napsala Harper Lee román, který se odehrává dvacet let poté. Hlavní hrdince Janě Luise Finchové je dvacet šest let a vrací se na dvoutýdenní dovolenou do rodného městečka Maycomb. Čeká zde na ni nejen její dávná láska, otec Atika a známí, ale také nová poznání o těchto lidech. Pod tlakem politických i rasových motivů se totiž mnozí z nich změnili, což Janu Luisu velmi zklame.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Postav hlídku vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Postav hlídku
probíhá od 2. do 15. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Postav hlídku

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePostav hlídku

Lee, Harper

Mladá fronta, 2016

Napsat komentář