Zasoutěžte si o román ověnčený Pulitzerovou cenou

Jako-zabit-ptacka-perex
Jako stará dobrá klasika by se dala označit kniha, která sklidila ihned po svém vydání v roce 1959 obrovský úspěch, dočkala se filmového zpracování a do dnešních dní je často součástí povinné četby. Řeč není o žádné jiné knize než o Jako zabít ptáčka.

Boj za spravedlnost

Maycomb v Alabamě je bezvýznamné ospalé provinční městečko obklopené poli s bavlnou. Ve 30. letech 20. století jsou Spojené státy americké zachváceny hospodářskou krizí, ale ta se obyvatel Maycombu dotýká jen okrajově.

O letních prázdninách je největší starostí osmileté Čipery a dvanáctiletého Jema vymýšlení plánu, jak vylákat místního podivína z jeho dobrovolného domácího vězení. Když je ale mladý černoch obviněn ze znásilnění bílé dívky, události naberou dramatický spád. Obhajoby se ujímá otec Čipery a Jema, advokát Atikus Finch. Toho čeká předem marný boj s předsudky, strachem a nenávistí.

Román Jako zabít ptáčka ale rozhodně není o rasismu a nespravedlivých soudních procesech. Je to čtivý příběh o dospívání a braní rozumu, o různých formách osobní statečnosti, o přetvářce, morálce a zodpovědnosti. To vše vyprávěno pohledem osmiletého děvčátka.

Harper Lee knihu dokončila v roce 1959 a román měl okamžitě obrovský úspěch. Získal Pulitzerovu cenu a dočkal se filmové adaptace s Gregory Peckem v roli obhájce Atika Finche. Dosud se knihy prodalo ve světě 40 mililonů kusů…

 

Jako zabít ptáčka

Autorka: Harper Lee

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Marcela Mašková, Igor Hájek
Počet stran: 280
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-204-3544-6

Přečtěte si více o knize Jako zabít ptáčka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Nezapomeňte ani na náš článek o tomto příběhu a dalších klasických dílech.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Vyhrajte knihu Jako zabít ptáčka

Příběh vyprávěný očima malého děvčátka se odehrává v městečku Maycomb. To bylo donedávna ospalým a klidným místem mezi poli s bavlnou. Jenže vše se změnilo v okamžiku, kdy byl zdejší mladý černoch obviněn ze znásilnění. Přestože všichni jej odsoudili předem, důkazy svědčí o jeho nevině a otec malé Jany Luisy, které nikdo neřekne jinak než Čipera, a jejího staršího bratra Jema se rozhodne, že jej bude hájit. Přečtěte si román o problémech soužití lidí s odlišnou barvou pleti v tehdejší době, morálce, hledání pravdy a o tom, jak vše kolem případu vnímala malá Čipera.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá front vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Jako zabít ptáčka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Jako zabít ptáčka
probíhá od 31. května do 13. června 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Jako zabít ptáčka (Pulitzerova cena)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJako zabít ptáčka

Lee, Harper

Mladá fronta, 2015

Zasoutěžte si o román ověnčený Pulitzerovou cenou - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. mary napsal:

    Dobrý den,
    výhra v soutěži mi byla doručena, děkuji.

  2. Sirion napsal:

    Dnes mi byla kniha ze soutěže doručena. Moc děkuji za pěknou výhru.

Napsat komentář