Uvězněni v ledové bouři

Necekej_slitovani_nahled
Gabriel McQueen přijel domů na dovolenou. Těší se na svého synka, ale to by jeho otec nesměl být šerifem, který starostlivě dbá o své spoluobčany. A tak Gabriela čeká pěkně ledové nadělení…

Novinku autorky Lindy Howard s názvem Nečekej slitování vydalo nakladatelství Alpress ve své románové edici Klokan. V ní vyšla již pěkná řádka titulů této oblíbené autorky, z nich jsme vám již přiblížili knihy Klid před bouří nebo Strážce úsvitu. Jde o čtení pro ženy, ale kvůli jeho akčnosti jej mohou číst i muži. Rozhodně totiž nejde jen o uvzdychanou a roztouženou červenou knihovnu. Pro svůj záměr sblížení dvou lidí autorka využívá fotogenické drsné prostředí americké divočiny. V městečku Milton Creek na východě státu Maine právě začíná zima. Nepřichází po špičkách, ale chystá se udeřit silou mrazivé bouře, která na čas úplně zastaví provoz na silnicích nejen kvůli ledovému povlaku, ale také kvůli stromům, které neunesou váhu ztěžklých větví. Proto šerif posílá svého syna, aby rychle přivezl Lolly Heltonovou, než ji počasí uvězní v lesích nad městečkem. V domě po rodičích nemá ani signál, aby se jí dalo zatelefonovat.

Gabriel se pro Lolly vypraví se sebezapřením, neb dcera bývalého starosty byla jako dívka hodně arogantní a přezíravá. Jenže, když v jejím domě uvidí dvě zvláštní individua zjevně pod vlivem drog s pistolí v ruce, začne mít opravdový strach. Nejen, že se snáší mrznoucí déšť, ještě musí čelit násilníkům, které je velmi obtížné zastavit!

Boj o holý život obou hlavních protagonistů čtenářky (i čtenáře) zaměstná natolik, že málem ani nepostřehnou pár minut romantiky ve sprše a krátký příběh „zhltnou“ jako jednohubku během hodinky. Ano, tentokrát je Linda Howard velmi stručná – svoji akční zápletku zbytečně neprotahuje a po zhruba 145 stranách ji dotáhne k závěru.

Bohužel tuto její snahu asi nesprávně vyhodnotil nakladatel a do knihy zřejmě jako „bonus“ přidal část jiného románu, již zmíněného Klidu před bouří. Pokud mělo jít o upoutávku, pak se někde stala chyba, protože jde o reklamu na již dříve vydanou knihu a lze se tedy domnívat, že autorčiny ctitelky již příběh Angie a Dara četly. Alespoň já bych více uvítala upoutávku na nějaké nevydané dílo, ať již Lindy Howard nebo jiného autora, když už bylo třeba román něčím „nastavit“.

Autorce samotné asi nic vytýkat nelze, jedině vcelku snadnou předvídatelnost závěru, ale to u romantických love story není nic překvapivého. Navíc čtenářky samy podobné vyznění očekávají a těší se především na ono pohádkové „šťastně až do smrti“. Děj samotný nemá až tak hladký průběh, jak jsem čekala. V souboji „nadopovaných“ a „čistých“ dochází k překvapivým zvratům, a tak si čtenář(ka) užije i trošku napětí a akčního adrenalinu. I když číst o ledové bouři, když vám za okny svítí jasné slunce, to není zrovna trefa do atmosféry.

Máte-li chuť na romantiku s napínavým dějem, můžete si s knihu Lindy Howard Nečekej slitování pořídit. Ovšem do kufru na dovolenou si ji neberte, na dlouho by vám nevystačila, to si ji vezměte raději do tašky na koupaliště…

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNečekej slitování

Howard, Linda

Alpress, 2016

Napsat komentář