Získejte norskou fantasy inspirovanou mytologií

Siri Pettersenova_Odinovo dite
Severští autoři nejsou odborníky pouze na krimi žánr, ale daří se jim i na poli fantasy knih pro mladé čtenáře, což dokazuje nejnovější série Havraní kruhy. Její první díl, který sklízí v zahraničí jeden úspěch za druhým, nyní míří i do českých knihkupectví.

Stvůra z jiného světa

Představ si, že ti chybí něco, co všichni ostatní mají. Něco, co dokazuje, že patříš do jejich světa. Něco tak důležitého, že bez toho nejsi nikdo. Jsi jen nákaza. Pouhý mýtus. Člověk.

Hirka se ve svých patnácti letech dozvídá, že je Ódinovo dítě – bezocasá stvůra z jiného světa. Opovrhovaná, obávaná a pronásledovaná.
Někdo si však nepřeje, aby její tajemství vyplulo napovrch, a hodlá toho docílit všemi prostředky. Hirka, jíž jde náhle o život, musí uprchnout. Existují však nebezpečnější stvoření než Ódinovy děti a Hirka není jediná, kdo prošel bránou mezi světy…

První díl úspěšné norské fantasy trilogie Havraní kruhy inspirované severskou mytologií je nejen skvěle gradovaným dobrodružstvím, ale také příběhem o touze po spravedlnosti, o nebezpečí slepé víry a právu či odhodlání vést druhé.

 

Ódinovo dítě

Autorka: Siri Pettersenová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jitka Jindřišková
Počet stran: 568
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2016
ISBN: 978-80-7491-556-7

Přečtěte si více o knize Ódinovo dítě, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Zařízl jí nůž do zad. Vykřikla. Zakryl jí ústa rukou. Její vzlyky ho zraňovaly stejně, jako on zraňoval ji. Krev tekla na koberec, ale jemu se ulevilo, že děvčátko krvácí. Co taky čekal? Zachvátila ho snad panika?
Thorrald nepřestal, dokud se dítěti po spodní části zad netáhla rýha se stopami podobajícími se drápům. Děvčátko přestalo plakat mnohem dřív, než čekal. „Až se tě někdo zeptá, řekneš, že tě o ocas připravil vlk. Slyšíš? Vlk!“
Oči se holčičce zavřely. Náhle se lekl, že jí dal snohávu příliš. Přitiskl ucho k její hrudi a přesvědčil se, že dýchá normálně. Ne že by věděl, jak mají znetvořené bytosti dýchat.
Prokleté dítě. Přivodíš mi smrt.
Nechal ji ležet na stole. Přitáhl si kožich těsněji k tělu a vyšel do bouře. Jako vyděšená ženská si mezi zmrzlými smrky představoval stíny. Ale nikdo tam nebyl. Žádná Kolkagga. Žádná náhlá smrt číhající za rohem. Ještě ne. (str. 11)

 

O autorce

Pettersenova-Siri_Holand-LarsSiri Pettersenová (nar. 1971) je spisovatelka, autorka komiksu a ilustrátorka pocházející z Trondheimu. Z její komiksové tvorby je nejznámější humoristická série s politickými podtóny Anti-Klimaks. Za první díl trilogie Havraní kruhy: Ódinovo dítě (2013) obdržela Fabelprisen, ocenění udělované nejlepší norské knize v žánru sci-fi a fantasy. Ódinovo dítě bylo nominováno i na Cenu norského ministerstva kultury pro debutanty, Cenu knižních blogerů a Cenu knihkupců (jako vůbec první fantasy titul v historii). Trilogie Havraní kruhy bude zfilmována.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Ódinovo dítě

Kniha inspirovaná severskou mytologií vypráví příběh o touze po spravedlnosti a především o odhodlání. Když se Hirka dozví, že je Ódinovo dítě, začín její boj o život. A záhy zjišťuje, že ačkoli ona sama patří mezi stvůry odjinud, není tím nejhorším, co prošlo branou mezi světy. Existují i mnohem nebezpečnější stvoření! Začtěte se do prvního dílu z nové fantasy série Havraní kruhy, jejíž autorkou je norská spisovatelka Siri Pettersenová.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ódinovo dítě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ódinovo dítě
probíhá od 19. května do 1. června 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Ódinovo dítě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÓdinovo dítě
Havraní kruhy

Pettersenová, Siri

Host, 2016

Napsat komentář