Publikace O umění s rozumem se dočkala druhého dílu

o umeni s rozumem
O tom, že umění a věda si nejsou natolik vzdálené, jak si široká veřejnost možná myslí, se přesvědčíme v nové publikaci navazující na předchozí, velice úspěšný díl. O umění s rozumem II spojuje přední vědce a umělce v diskusi o vědě a kultuře.

Soubor zamyšlení nad vztahem k umění vznikl na základě konference, která se uskutečnila v září roku 2015 na ČVUT v Praze. Jejím hostem byl mimo jiné i profesor Bruce Brown z Brightonu. Cílem této konference, což se koneckonců odráží i v samotné knize, bylo nastolit debatu o vztazích mezi vědou a kulturou. O této dynamice hovořili nejen vědci, ale také přítomní umělci. Výsledkem je již druhý díl souhrnné publikace O umění s rozumem II, která vychází v nakladatelství Host.

 

Volné pokračování úspěšné publikace, ve které se exaktní vědci svěřovali se svým vztahem k umění. V novém titulu na toto téma navazují další osobnosti, profesor Henk Borgdorff z Královské konzervatoře v Haagu, z domácích pak výtvarník Jiří David, architektka Eva Jiřičná, spisovatelka Daniela Fischerová nebo kněz a přírodovědec Marek Orko Vácha.

 

O umění s rozumem II

Editor: Miloslav Klíma

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7491-696-0
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Knihu O umění s rozumem II vydalo nakladatelství Host.

Přečtěte si také náš článek o knize O umění s rozumem.

 


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO umění s rozumem II

Klíma, Miloslav – Zelinský, Miroslav

Host, 2016

Napsat komentář