Vyhrajte případ dítěte ze zříceného letadla

Vazka-perex
Když se těsně před Vánoci zřítilo ve Francii letadlo, byla to pro všechny velmi tragická událost. Přesto se v ten den odehrál i malý zázrak – jeden z cestujících havárii přežil. Jedná se však o miminko, o kterém nikdo neví, ke které z obětí patřilo.

Lyse-Rose nebo Emily?

Když se ve Francii těsně před Vánoci zřítí letadlo letící z Istanbulu, vypadá to, že všichni zahynuli. Pak ale záchranáři najdou poblíž letadla živé miminko. Jenže na palubě letadla byly dvě děti v tomto věku. A protože se tak stalo v době, kdy testy DNA jsou ještě věcí neznámou, stojí policie před těžkým rozhodnutím: je miminko Lyse-Rose z bohaté a vlivné rodiny Carvilleových, nebo pochází Emily z obyčejné rodiny Vitralových? Nakonec je dítě prohlášeno za Emily. Carvilleovi se s tím ale nechtějí smířit a najmou si soukromého detektiva, který má dokázat, že dítě patří jim.

Osmnáct let pátrá bývalý policista ve Francii i v Turecku, ale marně. Rozhodující důkaz se mu najít nepodaří. Když už chce se vším skončit, padne jeho zrak na staré noviny, kde se o případu psalo. Vše se mu náhle spojí a on pochopí, jak to bylo.
Byla nalezeným dítětem Lyse-Rose, Emily, anebo bylo všechno úplně jinak a někdo celou tu dobu se všemi postavami dramatu obratně manipuloval?

 

Vážka

Autor: Michel Bussi

Vydalo: nakladatelství Motto
Počet stran: 424
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-267-0511-6

Přečtěte si více o knize Vážka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Motto patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázkovou kapitolu.

Motto-AM

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou beletrii a romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Náraz odhodil Izel deset metrů daleko, k nouzovému východu. Její půvabné nohy v tmavých punčochách se zkroutily jako končetiny umělohmotné panenky v rukou sadistické holčičky; její štíhlé tělo narazilo do plechu; roh dveří jí prorazil levý spánek.
Izel byla na místě mrtvá. V tom patřila k těm šťastnějším.
Neviděla, jak světla zhasla. Neviděla, jak se letadlo zkrabatilo jako obyčejná plastová lahev s vodou, když narazilo do stromů, které jako by se jeden po druhém obětovaly, aby zpomalily šílený pád airbusu.
Když se letadlo konečně zastavilo, necítila šířící se zápach kerosinu. Nepocítila žádnou bolest, když výbuch rozmetal její tělo stejně jako těla třiadvaceti nejbližších cestujících.
Nevykřikla, když plameny zachvátily kabinu a uvěznily sto čtyřicet pět přeživších. (str. 9)

 

Vyhrajte knihu Vážka

Když se zřítilo letadlo z Istanbulu do Paříže, byly na palubě dvě malé děti. Jedna z holčiček patřila do vlivné rodiny Carvilleových, zatímco druhá pocházela z obyčejné rodiny Vitralových. Přežila jen jedna, jenže nikdo neví, která z nich to byla. Testy DNA v té době byly naprosto neznámou technikou, takže nebylo možné prokázat skutečnou totožnost miminka. Navzdory stykům a majetku Carvilleových je holčička identifikována jako Emily Vitralová, s čímž se Carvilleovi nemíní smířit. Na scénu proto nastupuje soukromý detektiv Grédul Grand-Duca, který se však osmnáct let nemůže dobrat pravdy, až jednoho dne jeho zrak ulpí na starém novinovém článku, a tehdy do sebe všechny dílky dokonale zapadnou…

Ve spolupráci s nakladatelstvím Motto patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vážka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vážka
probíhá od 10. do 23. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Vážka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVážka

Bussi, Michel

Motto, 2016

Vyhrajte případ dítěte ze zříceného letadla - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. a.k napsal:

    Dobrý den, dnes mi dorazila výhra „Vážka“. Velikánské díky. Už jsem se na ni moc těšila.

Napsat komentář