Zahrajte si o výbušné tajemství z Tiffanyho dílny

Poledne-u-tiffanyho-perex
Říká vám něco jméno Clara Wolcottová? Pravděpodobně jste o této mladé umělkyni dosud neslyšeli. Na rozdíl od Louise Tiffanyho, jehož jméno má po celém světě zvuk a punc luxusu. Skutečně je však autorem veškeré té skleněné krásy?

Odhalené tajemství Tiffanyho lamp

Dosud nezveřejněný příběh umělecké designérky Clary Wolcottové

V létě 1888 vstoupila do manhattanské kanceláře slavného Louise Tiffanyho kurážná mladá umělkyně Clara Wolcottová, aby jej požádala o místo designérky.

Celá léta zůstávala její role v mnohamilionové Tiffanyho říši skleněné krásy jedním z nejstřeženějších tajemství. Tajemstvím tak výbušným, že když bylo odhaleno, mezinárodní umělecký svět úžasem jen zalapal po dechu.

Tiffanyho proslulé lampy, velkolepá mozaiková okna a tisíce dalších nádherných předmětů totiž vůbec nejsou jeho vlastním dílem, jak byl celý svět donedávna přesvědčený. Věřili bychom tomu všichni dodnes, kdyby Clařin hlas po více než sto letech nezazněl z nečekaně nalezených dopisů…

 

Poledne u Tiffanyho

Autorka: Echo Heronová

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Blanka Petáková
Počet stran: 454
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2016
ISBN: 978-80-7359-474-9

Přečtěte si více o knize Poledne u Tiffanyho, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

 

O autorce

Echo-HeronovaEcho Heronová je nejen majitelkou nakladatelství nesoucího její jméno, ale také výborně prodávanou autorkou osmi románů s nejrůznější tematikou. Její čtenáři si oblíbili zejména sérii tajemných příběhů se zdravotní sestrou Adele Monsarratovou v hlavní roli. Poledne u Tiffanyho je jejím prvním historickým dílem. Se svým manželem Stevenem Vermillionem žije v San Francisku, odkud se často vydávají na všemožná zajímavá místa.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Metafora)

 

Vyhrajte knihu Poledne u Tiffanyho

Louise Tiffanyho a jeho proslulé luxusní lampy, mozaiková okna a další nádherné předměty zdá každý. Dokonce je po něm pojmenována jedna z výtvarných technik cínování. Skutečně však byly všechny tyto skleněné krásy jeho dílem? O tom byl donedávna přesvědčen celý svět, ale ukazuje se, že vše mohlo být úplně jinak. Jméno umělkyně Clary Wolcottové bylo dosud jedno z nejstřeženějších tajemství a málokdo jej znal, dokud po více než sto letech nebyly nečekaně nalezeny její dopisy. Příběh této talentované umělecké designérky si můžete poprvé přečíst v knize, kterou jako své první historické dílo napsala Echo Heronová.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Metafora vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Poledne u Tiffanyho vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Poledne u Tiffanyho
probíhá od 19. února do 3. března 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 životopisné knihy Poledne u Tiffanyho

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoledne u Tiffanyho

Heronová, Echo

Metafora, 2016

Napsat komentář