Získejte soubor povídek k výročí seriálu Pán času

Doctor-Who-11-doktoru-11-pribehu-perex
Jedenáct slavných autorů dostalo jedinečnou příležitost napsat povídku do antologie vycházející ke kultovnímu seriálu Pán času (Doctor Who). Uběhlo totiž přesně 50 let od vysílání jeho první epizody. Poznejte nová dobrodružství Pána času právě nyní.

11 inkarnací Pána času

Soubor povídek slavných autorů k 50. výročí vysílání první epizody kultovního seriálu Pán času (Doctor Who) je nabitý překvapivými zápletkami, které se odehrávají na možných i nemožných místech vesmíru, je plný humoru a samozřejmě Doktorů! Každá povídka představuje jednu z inkarnací Pána času. Jednou nás zavede do starověkého Babylonu, podruhé na planetu vytvořenou podle vzoru Las Vegas, jindy na vesmírnou stanici v podobě obřího stromu.

Doktor s humorem a lehkostí sobě vlastní řeší různé záhady, například kde se ve vikingské vesnici vzaly elektrické kabely a jak to vlastně bylo se starými severskými bohy, co mění lidi v Nevadské poušti v hromádky černého slizu, kdo přepsal celý vesmír a způsobil, že jsou Dalekové mírumilovní, nebo proč osoby ve zvířecích maskách skupují domy na Zemi za astronomické sumy a kam zmizela Polly.

Slavná jména autorů a snad ještě slavnější fenomén v podobě Pána času zaručují skvělou zábavu a napínavé čtení, jež budete jen těžko odkládat.

 

Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů

Autor: kolektiv autorů

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Věra Kovářová
Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7462-869-6

Přečtěte si více o knize Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3. A nezapomeňte ani na náš článek.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Té chladné noci, kdy Doktor bojoval s Igbym na střeše nad Hyde Parkem, seděl na lavičce v Kensingtonských zahradách osamělý muž. Měl zachmuřenou tvář s vysokým čelem a velkýma laskavýma očima.
Povoláním spisovatel, který se jakžtakž uchytil v divadle, ale zatím nenašel tu zářivou jiskru magické inspirace, která by ho pozvedla na úroveň jeho přítele Arthura Conana Doyla.
Mladý spisovatel si popotahoval knír, nervózní zvyk, hleděl na hvězdy a hledal inspiraci. To, co uviděl, trvalo jen kratičký okamžik a později často přemýšlel, jestli se to opravdu stalo nebo si to jeho představivost jen vybásnila, aby ho vyslala na cestu k literární nesmrtelnosti.
Myslel si, že viděl následující:
Děti v oblaku hvězdného prachu letící do noci.
Dva muži bojující na střeše.
Jeden byl pravděpodobně pirát a druhý měl místo ruky hák.
Spisovatel byl v šoku asi půl hodiny, dokud mu zima neprosákla látkou kalhot. Pak vytáhl pár listů papíru, naslinil si hrot kratičké tužky a dal se do psaní.

 

Vyhrajte knihu Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů

Kultovní britský seriál z 60. let má po celém světě mnoho fanoušků, ale i v případě, že mezi ně tak úplně nepatříte a neviděli jste doposud ani jeden díl, můžete se do knihy začíst. Neznalost postav totiž rozhodně není překážkou, naopak vás možná právě některá z povídek naláká ke zhlédnutí všech sérií tohoto televizního sci-fi seriálu televize BBC. Na knize se podílelo jedenáct známých autorů (například Eoin Colfer, Michael Scott, Marcus Sedgwick a další) a každý z nich pojal svou povídku naprosto odlišně. Kam Doktora zavedli a jaká dobrodružství pro něj připravili, to si pojďte přečíst právě nyní.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů
probíhá od 26. ledna do 1. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 sci-fi Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů

Kolektiv autorů

Jota, 2015

Získejte soubor povídek k výročí seriálu Pán času - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. opice1956 opice1956 napsal:

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli soutěž o tuto knihu končí skutečně už 1.2.2016 nebo až 8.2.2016. Děkuji za odpověď.

Napsat komentář