Vyhrajte recepty na domácí zabíjačkové dobroty

Domaci-reznicka-kucharka-perex
Dostali jste chuť na dobré domácí jaternice, jelítka nebo prejt? To vše a mnohem více si zvládnete udělat i doma ve své kuchyni. Stačí nakoupit kvalitní suroviny a inspirovat se recepty z knihy Josefa Dušátka. Ale najdete v ní ještě mnohem více.

Domácí zabíjačkové lahůdky

Milujete klasické domácí zabijačkové výrobky? Udělejte si je sami!

Kniha plná návodů, jak si vyrobit jelita, jitrnice, tlačenky, paštiky, klobásy, párky, salámy, šunky, prejt, ovar a další. Vše zvládnete udělat i v bytě, nepotřebujete vesnický dvorek ani prasátko, stačí pouze nakoupit si suroviny a pustit se do díla. Ale pokud budete chtít, podle této knihy můžete aktivně pomáhat řezníkovi při opravdové zabijačce, protože postupy, jak na to, zde najdete také.

Navíc zde naleznete kapitolu, jak si postavit domácí udírnu a návod na uzení domácích výrobků, a také kapitolu s velmi starými zabijačkovými recepty.

Tato kniha je novým, aktualizovaným vydáním klasické Řeznické kuchařky autora Josefa Dušátka z roku 1991.

 

Domácí řeznická kuchařka

Tradiční recepty z vepřového, hovězího a skopového

Autor: Josef Dušátko

Vydalo: nakladatelství CPress
Počet stran: 164
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2016
ISBN: 978-80-264-0995-3

Přečtěte si více o knize Domácí řeznická kuchařka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství CPress patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout a přečíst také ukázkovou kapitolu, nebo se podívat na obsah.

cpress-AM

Nakladatelství CPress systematicky rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Novým knižním oborem, který si už pevně vydobyl své místo v našem nakladatelství, jsou kuchařky, jak pro dospělé tak i pro děti.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

Tlačenka lahůdková ovarová
(z 8 kg masa)

pololibová vepřová plec bez kůže a kostí 7 kg
čerstvé vepřové kůže 1 kg
procezený nemastný vývar z masa 1,2 – 1,6 l
koření: sůl, pepř, hřebíček, citrónová kůra jen v nepatrném množství

Čerstvou pololibovou plec předvaříme do poloměkka, po vychladnutí krájíme na kostky o rozměrech 4 × 4 cm. Doměkka uvařené kůže umeleme přes jemnou desku. Do nádoby dáme kostky masa z ramínka, umleté kůže, polévku, osolíme a okořeníme podle své chuti, případně přidáme řádně opláchnutou citrónovou kůru. Vše pak dobře promícháme. Plníme do vepřových žaludků, dobře motouzem uzavřeme a vaříme při teplotě 85 – 90 °C podle velikosti. Uvařené tlačenky opláchneme ve studené vodě, mírně propícháme k vychladnutí. (str. 78)

 

Vyhrajte knihu Domácí řeznická kuchařka

Abyste si mohli doma udělat zabíjačkové pochoutky, nemusíte mít ani vesnický dvorek, a dokonce ani celé prase. Stačí nakoupit suroviny pouze na to, na co máte zrovna chuť. Mnoho prověřených receptů a tipů jak na to najdete v aktualizovaném vydání kuchařky od Josefa Dušátka. I v případě, že jste si vykrmili vlastního vepříka, se můžete dozvědět další zajímavé věci, abyste mohli být při zabíjačce k ruce zkušenému řezníkovi. Inspirujte se tradičními i modernějšími postupy a recepty z vepřového, hovězího a skopového masa právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím CPress patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Domácí řeznická kuchařka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Domácí řeznická kuchařka
probíhá od 14. do 27. ledna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 Domácí řeznické kuchařky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDomácí řeznická kuchařka
Tradiční recepty z vepřového, hovězího a skopového

Dušátko, Josef

CPress, 2016

Napsat komentář