Zasoutěžte si o knihy z nakladatelství Cosmopolis

Cosmopolis-bilancni-perex
V uplynulých patnácti měsících se na pultech knihkupectví objevilo nepochybně mnoho výborných a čtivých thrillerů, krimi knih, románů pro ženy a světové i české beletrie. Některé z těchto titulů si s námi můžete právě teď připomenout.

Vyberte si sami, zda máte raději napětí, romány určené převážně ženám-čtenářkám, nebo knihy jiných žánrů. Právě nyní má šest z vás šanci jednu z knih, které vám představíme, vyhrát v soutěži. Tu vám přinášíme ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Oranžová je nová černá – Můj rok v ženské věznici

Piper Kermanová si užívá fajn kariéru, fungující vztah se svým přítelem a milující rodinu. Málokdy si vzpomene na svůj dávný lesbický románek s pašeračkou drog, které před deseti lety pomohla převézt jeden kufřík. Kufřík plný peněz z drogových obchodů. Minulost ji však přesto nečekaně dožene. Po odsouzení na patnáct měsíců je vzdělaná a slušňácká Piper převezena do neslavného federálního nápravného zařízení v Danbury ve státě Connecticut a stává se číslem 11187–424, jedním z milionů bezejmenných, které pohltil americký trestní systém. V prostředí plném přísných pravidel a drsných vězeňských manýrů si musí Piper zajistit své místo a vyrovnat se se situací, na kterou nikdo z nás nemůže být připravený.

Autorka: Piper Kerman

Překlad: Ester Včelišová
Počet stran: 335
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2014
ISBN: 978-80-247-5318-8

Přečtěte si více o knize Oranžová je nová černá – Můj rok v ženské věznici, ze které si také můžete prohlédnout ukázku.

 

Zodiac – Nejnebezpečnější ze všech zvířat

Ve svých devětatřiceti letech se Gary Stewart setkal s biologickou matkou a začal pátrat i po tom, kdo je nebo byl jeho otec. Po dvou letech v něm začalo klíčit hrůzné podezření – jeho otec rozhodně nebyl dobrý člověk. Přes pochyby, zda se vůbec chce dozvědět něco dalšího, investoval další roky do pátrání a po dvanácti letech prohlašuje: „Jsem si naprosto jistý, že můj otec byl Zodiac.“
Spolu s osvědčenou autorkou zaměřenou na kriminalistiku sepsal vše, co během let zjistil, a předkládá světu zbeletrizovaný portrét svého otce, jeho profil, traumata a způsob myšlení. Předkládá i fakta, která ho dovedla k hrůznému poznání.

Zodiac-obalkaAutoři: Stewart L. Gary, Susan Mustafa

Překlad: Petr Bílek
Počet stran: 416
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-247-5348-5

Přečtěte si o knize Zodiac – Nejnebezpečnější ze všech zvířat více a nezapomeňte také na ukázku.

 

Kostýmek Jackie Kennedyové

Kate působí v proslulém módním salonu, kde se jí jednoho dne naskytne příležitost podílet se na vytvoření kostýmku pro první dámu. I přestože se s ní Kate nikdy nesetkala, zná každý záhyb jejího těla a snaží se objednávku na růžový kostýmek dovést k naprosté dokonalosti. Sama žije v iluzích o spokojeném a přepychovém životě první dámy, o společenském postavení i životě ve vyšších sférách. Až po tragických událostech onoho listopadového dne roku 1963 si uvědomí, že skutečné štěstí spočívá často v těch nejběžnějších a nejobyčejnějších věcech.

Kostymek-Jackie-Kennedyove-obalkaAutorka: Nicole Mary Kelbyová

Překlad: Eva Štěpánková
Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-247-5369-0

Přečtěte si více o knize Kostýmek Jackie Kennedyové, z níž si můžete prohlédnout také ukázku.

 

Mělas to vědět

Grace Reinhart Sachsová žije život, jaký si vysnila: má dokonalého manžela, dětského onkologa, báječného syna Harryho, krásný byt v New Yorku a vlastní terapeutickou praxi. Její idylický život a problémy ostatních, se kterými se setkává v práci, ji přimějí napsat knihu, ve které se snaží ženám napovědět, jak naslouchat mužům.

Týden před vydáním knihy se ale její život od základů změní: bezcitná vražda v jejím blízkém okolí, chybějící manžel a řetězec strašlivých událostí…

Autorka: Jean Hanff Korelitzová

Překlad: Ema Stašová
Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-247-5358-4

Přečtěte si o knize Mělas to vědět více a nezapomeňte ani na ukázku.

 

Sestrám by se milenci krást neměli

Elliina mladší sestra má, zdá se, všechno. Je krásná, elegantní a randí s okouzlujícími milionáři, zatímco Ellie se spokojí s televizními večery na pohovce se starým kamarádem Benem. Když se ale jednou s Rosiiným přítelem seznámí, je to chtíč na první pohled. I když si Ellie uvědomuje, že se řítí do průšvihu, nemůže si pomoci a udělá všechno, aby Olivera získala. Vzdá se svých zásad, neposlouchá přátele, ale koneckonců – co je špatného na tom, začít běhat, nosit jehlové podpatky, změnit účes a stát se roztomilou dívkou… vlastně stát se Rosie.

Když se ale Ellie opravdu vydá na Rosiinu cestu (dokonce v jejích botách), uvědomí si, že najít lásku by mohlo znamenat, že ztratí tu nejdůležitější věc na světě…

Autorka: Sophie Ranaldová

Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-247-5448-2

Přečtěte si více o knize Sestrám by se milenci krást neměli, ze které si také můžete prohlédnout ukázku.

 

Od zítřka budu SEXY TŘICÍTKA

Ve chvíli, kdy čtyřiačtyřicetiletou Alice opustí manžel a její dospělá dcera se odstěhuje z domu, rozhodne se začít zcela nový život – takový, na jaký si nikdy předtím netroufla ani pomyslet.

S odhodláním začít si konečně užívat vyráží v nové image se svojí nejlepší kamarádkou Maggie do ulic Manhattanu na oslavy nového roku – a o půlnoci skončí s Joshem, jenž by mohl být jejím synem. V ten moment se Alice rozhodne ve své hře na „třicítku“ pokračovat. Zažádá si o práci, po které toužila – a konečně uspěje! Poprvé v životě cítí, jaké to je, žít život plný možností a bez zbytečných omezení.

Čtení pro všechny milovnice břitkého humoru, New Yorku a v neposlední řadě pak seriálového hitu Sex ve městě!

Autorka: Pamela Redmond Satranová

Překlad: Šárka Hroudová
Počet stran: 288
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 3/2015
ISBN: 978-80-247-5409-3

Přečtěte si o knize Od zítřka budu SEXY TŘICÍTKA více a nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

 

Vyhrajte knihu dle vlastního výběru

Šest titulů rozličných žánrů, z nichž některé jsme vám v uplynulém roce již představili, uspokojí každého čtenáře. Jestliže jste si mezi knihami našli svého favorita i vy, tak neváhejte a zahrajte si s námi o možnost zařadit právě vámi zvolený svazek do své knihovny.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které šest z vás může jednu z knih vyhrát. Každý z výherců má totiž možnost si vybrat libovolný z titulů. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy z nakladatelství Cosmopolis
probíhá od 4. do 17. ledna 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 6 knih z nakladatelství Cosmopolis dle vlastního výběru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOranžová je nová černá
Můj rok v ženské věznici

Kerman, Piper

Grada, 2014

zobrazit info o knizeZodiac
Nejnebezpečnější ze všech zvířat

Gary, Stewart L. – Mustafa, Susan

Grada, 2014

zobrazit info o knizeKostýmek Jackie Kennedyové

Kelbyová, Nicole Mary

Grada, 2014

zobrazit info o knizeMělas to vědět

Korelitzová, Jean Hanff

Cosmopolis, 2014

zobrazit info o knizeSestrám by se milenci krást neměli

Ranaldová, Sophie

Grada, 2014

zobrazit info o knizeOd zítřka budu SEXY TŘICÍTKA

Satranová, Pamela Redmond

Cosmopolis, 2015

Napsat komentář