Nevídaný život křováka Kawy líčí kniha z nakladatelství Alpress

Kawa 9
Karel Cubeca svým stylem mnohým připomíná opěvovaného Wilbura Smitha. Zda je to kvůli čtivosti jejich textů, či práci s historií, je těžké odhadnout. Příběh křováka Kawy je laskavým líčením jednoho výjimečného lidského osudu, jenž byl poznamenán i naší zemí.

Kawa 9, Kevin Bush, Jan Kavan – řeč není o třech individuálních postavách románu, ale o jednom jediném agentovi CIA, jenž byl v mládí prodán ve slevě v rodné zemi. Když se uprostřed Afriky narodil malý Kawa 9, nikdo pravděpodobně netušil, že ho životní osud jednou zavede až do samotného středu Evropy, do naší matičky Prahy. Nikdo by také neodhadl, že jeho jméno bude za několik desítek let nejen Kevin Bush, ale posléze také Jan Kavan a dokonce Juan Grajilla. Vůbec nejnepravděpodobnějším faktem však je jeho dopad a vliv jeho poslání v Praze v rámci evropských a světových dějin. Autorův humor a nadhled prosakuje všemi stránkami knihy Kawa 9 a je zřejmý již v samotném úvodu, kdy Karel Cubeca děkuje nejen samotnému Kawovi, ale také

Technickým službám města Vsetína za to, že na moji osobní žádost odjeli jejich pracovníci čistit jinou ulici, když mne rušili při korekturách knihy.

 

Emotivní a humorný příběh o tom, jak byl malý křovák Kawa 9 prodán za rezavý budík obchodníkům s lidmi a dostal se tak z pralesa až do USA. Tam si ho ve slevě zakoupila bezdětná rodina. Dospěl, stal se agentem CIA a v padesátých letech 20. století ho vyslali do Prahy a Moskvy. Ovlivnil při tom nejen řadu osobností, ale i dějiny České republika, Evropy a celého světa.

Matka malého Kawy byla kdysi, když ještě rodila první děti, krásná žena. S každým dalším potomkem ale trochu odkvétala, a když se narodil Kawa 9, rozhodně ji nebylo možné označit za dívku v rozpuku, přestože jí bylo teprve dvacet pět let. Pravidelné plození potomka každý rok od dvanácti let věku nikomu na kráse nepřidá. Svého manžela bezmezně obdivovala a ctila. Byla pyšná i na jeho pravidelné návštěvy doma, jiné ženy jí mohly jenom závidět a také záviděly. Považovala to, v čem vždycky manželovi po jeho příchodu domů (a po slupnutí večeře) ochotně vyhověla, za druh domácí práce, a radovala se, že se při tom mohla věnovat sama sobě, což jindy nemohla, protože musela živit smečku nenasytných a ukřičených harantů. Nebyla příliš vzdělaná, přesněji řečeno ani netušila, co to vzdělání je, a tak ji nikdy nenapadlo, že děti se jí rodí jedno za druhým právě pro to, co s ní její muž při návštěvách doma prováděl. Ani on to s určitostí nevěděl, jenom tušil, a tak populační smršť v rodině přímo úměrně kopírovala jejich nevědomost a činorodost. (str. 6)

Dočtěte si ukázku z knihy na stránkách nakladatelství.

 

Kawa 9

Autor: Karel Cubeca

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-948-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kawa 9 vydalo nakladatelství Alpress.

 

Karel Cubeca

Karel CubecaMuž mnoha talentů Karel Cubeca – vlastním jménem Karel Kostka, se narodil v roce 1960 ve Vsetíně. Vystudoval pedagogiku a práce se studenty patří mezi jeho největší koníčky. Je ředitelem střední školy a prezidentem vzdělávací společnosti se sídlem v Londýně. Vyučuje rekreologii a se svými žáky vyjíždí na stáže do New Yorku, Barcelony, Athén a dalších zajímavých míst na světě, jejichž atmosféra jej inspiruje k románové tvorbě. Karel Cubeca patří do malé skupiny lidí ve světě, jimž byla při oficiálních testech naměřena hodnota IQ vyšší než 200. Styl románů Karla Cubecy vycházejících v nakladatelství Alpress je přirovnávám ke slavnému britskému spisovateli Wilburu Smithovi.
(Informace a fotografie převzaty ze stránek nakladatelství)


Knižní nakladatelství Alpress zaujímá na trhu s knihami jedno z předních míst a pro své čtenáře vydává knihy nejznámějších světových i českých autorů ve všech žánrech. Především to jsou romány pro ženy, romány pro muže, světová literatura, thrillery, dobrodružné a historické romány, příběhy ze života, knihy pro děti a mládež, komiksy, a také populárně naučná literatura z oblasti esoteriky, hobby, sportu. Nechybí knihy o zdraví, zdravé výživě a také velmi žádané knihy záhad.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKawa 9

Cubeca, Karel

Alpress, 2015

Napsat komentář