První díl trilogie Milénium Stiega Larssona v komiksové podobě

muzi_komiks1
Dlouho očekávané zpracování Larssonovy série Muži, kteří nenávidí ženy se již konečně objevilo na pultech knihkupectví.

Trilogie Milénium se stala celosvětovým fenoménem. V komiksové podobě text adaptovala známá autorka kriminálních románů Denise Mina, grafické podoby se ujali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW.

Komiksové zpracování trilogie je rozděleno do šesti dílů, Muži, kteří nenávidí ženy I (v anglofonních zemích vyšlo pod názvem Dívka s dračím tetováním, The Girl with the Dragon Tattoo) je prvním z nich.

 

Muži, kteří nenávidí ženy I.

Vydalo nakladatelství Host

Přeložil: Luděk Janda
Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7294-845-1
Vyšlo: duben/2013

 

Přečtěte si více o knize Muži, kteří nenávidí ženy I.

Prohlédněte si ukázku z knihy, která vyšla také na našich stránkách

 

Začtěte se do příběhu Mikaela Blomkvista. Je to známý ekonomický novinář, který se zrovna nachází v nelehké situaci – prohrál soudní spor s finančním magnátem Hansem-Erikem Wennerströmem, jehož špinavé praktiky se pokusil odhalit. Soud mu nařídil zaplatit tučné odškodné a jeho novinářská pověst je v troskách.

Nejradši by zalezl pod zem. V tu chvíli ho však kontaktuje bohatý průmyslník Henrik Vanger a učiní mu zvláštní nabídku. Pomůže mu porazit Wennerströma, pokud Blomkvist vyřeší zmizení jeho neteře Harriet, k němuž došlo před čtyřiceti lety.

Mikael se ihned pustí do pátrání a na pomoc si přizve nepřekonatelnou mladou hackerku Lisbeth Salanderovou. Společně tvoří zvláštní pár, ale skvělý tým, a brzy začnou odhalovat temnou a krvavou historii rodiny Vangerů.

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuži, kteří nenávidí ženy I

Minaová, Denise - Manco, Leonardo - Mutti, Andrea

Host, 2013

Napsat komentář