Zahrajte si o případ podivné vraždy z roku 1888

Vrazedne-struny-perex
Co se odehrálo v zamčené místnosti, ze které služebná slyšela celou noc hrát několik hudebníků a ráno v ní našla svého zaměstnavatele mrtvého? Stojí za tím skutečně nadpřirozeno, jak věří inspektor McGray, nebo je vrahem obyčejný smrtelník?

Případ, nad kterým zůstává rozum stát

Strhující směsice krimi, historického románu a hororu – skvělá kniha pro fanoušky Sherlocka Holmese a Jonathana Creeka.

Edinburgh, rok 1888. Ve svém pokoji je nalezen zavražděný houslista. Služebná mrtvého virtuosa přísahá, že v noci slyšela hrát několik hudebníků, ale v zamčené místnosti je jediné tělo a neexistuje cesta dovnitř ani ven.

Způsob provedení vraždy nápadně připomíná dílo Jacka Rozparovače, a tak Scotland Yard ve strachu z všeobecné paniky vyšle detektiva Iana Freye, aby případ naoko vyšetřoval jménem oddělení zabývajícího se okultismem. Jenomže Freyův nový šéf, inspektor „Devítiprsťák“ McGray, skutečně v tyto nadpřirozené nesmysly věří. McGraye dovedla k pověrčivosti jeho tragická minulost. Ale i Frey nakonec musí uznat, že nad tímto případem zůstává rozum stát. A když jednou někdo přijde o rozum, kdo ví, o co přijde příště…

 

 

Vražedné struny

Autor: Oscar de Muriel

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Zora Freiová
Počet stran: 380
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2015
ISBN: 978-80-7491-538-3

Přečtěte si více o knize Vražedné struny, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nevynechte ani náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O autorovi

Oscar de Muriel (nar. 1983) je chemik, překladatel a houslista. Vyrostl v Mexico City, odkud se během studií přestěhoval do Velké Británie. Po několika návštěvách Edinburghu mu město učarovalo natolik, že se rozhodl do něj umístit děj svého debutového románu. Vražedné struny (2015) jsou prvním dílem plánované trilogie.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Vražedné struny

Detektiv Ian Frey je vyslán Scotland Yardem, aby se pustil do vyšetřování podivné smrti, ke které došlo v zamčeném pokoji. Jak se pachatel dostal nepozorovaně dovnitř a ven, aby zavraždil houslistu? A je nápadná podobnost s Jackem Rozparovačem čistě náhodná, nebo snad za vším stojí dokonce nadpřirozené síly? Detektiv Frey na takové věci nevěří, zato jeho nový šéf, inspektor „Devítiprsťák“ McGray, je touto možností přímo posedlý. Nad případem skutečně zůstává rozum stát, ale vyšetřit se musí. Zda se to detektivům podaří, si můžete přečíst v knize, která je románovým debutem a zároveň prvním dílem série Frey a McGray, z pera Oscara de Muriela.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vražedné struny vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vražedné struny
probíhá od 18. listopadu do 1. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 historické krimi Vražedné struny

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražedné struny

Muriel, Oscar de

Host, 2015

Napsat komentář