Vražedně dobrý debut Oscara de Muriela

Oscar de Muriel_Vrazedne struny
Pokud patříte k milovníkům příběhů Arthura Conana Doylea a necháváte se rádi okouzlit krásnými historickými městy, jako je třeba Edinburgh, rozhodně nesmíte přehlédnout nový román Oscara de Muriela. Vražedné struny už na vás čekají!

Strhující směsice krimi, historického románu a hororu – skvělá kniha pro fanoušky Sherlocka Holmese a Jonathana Creeka

Edinburgh, rok 1888. Ve svém domě je nalezen zavražděný houslista. Služebná mrtvého virtuosa přísahá, že v noci slyšela hrát tři hudebníky, ale v zamčené zkušebně je jediné tělo a neexistuje cesta dovnitř ani ven. Způsob provedení vraždy nápadně připomíná Jacka Rozparovače, a tak londýnská Metropolitní policie ve strachu z celonárodní paniky vyšle detektiva Iana Freye, aby případ vyšetřoval jménem falešného oddělení zabývajícího se okultismem. Jenomže Freyův nový šéf, inspektor „devítiprsťák“ McGray, skutečně v tyhle nadpřirozené nesmysly věří. McGraye dovedla k pověrčivosti jeho tragická minulost, ale nakonec i Frey uznává, že tento případ stojí mimo rozumné uvažování. A když jednou někdo přijde o rozum, kdo ví, o co přijde příště…

Vražedné struny

Autor: Oscar de Muriel
Přeložila: Zora Freiová

Počet stran: 380
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7491-538-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Vražedné struny vydalo nakladatelství Host.

 

Řekli o knize

Skvělá policejní dvojka… Knížka boduje zejména neotřelou kombinací slušňáka Freye a nekonvenčního McGraye. Stejně jako de Muriel, i oni to možná dotáhnou daleko.

Sunday Sport

Jeden z nejlepších letošních debutů – brilantní kombinace hororu, historie a humoru. Skutečně strhující příběh s mnoha zvraty, které vás donutí obracet další stránky. Kniha je chytrá, občas strašidelná a skvěle napsaná – Vražedné struny obsahují všechno, co má mysteriózní thriller mít.

Crime Review

Navzdory bizarním zločinům a zdánlivě satanistickému podtextu vražd je text čtivý a mnohdy vtipný. Vražedné struny nevyprávějí o Holmesovi ani Watsonovi, ale velmi připomínají pastiš díla Arthura Conana Doyla.

Crimefictionlover.com

 

O autorovi

Oscar de Muriel (* 1983) je chemik, překladatel a houslista. Vyrostl v Mexico City, odkud se během studií přestěhoval do Velké Británie. Po několika návštevách Edinburghu mu město učarovalo natolik, že se rozhodl do něj umístit děj svého debutového románu. Vražedné struny (2015) jsou prvním dílem plánované trilogie.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVražedné struny

Muriel, Oscar de

Host, 2015

Napsat komentář