Duchovní inspirace do každého dne

12.10
Na začátku tohoto týdne vás nasměrujeme ke knihám, ve kterých nejde o nějaký smyšlený příběh. V těchto knihách jde o člověka… Pojďte s námi do světa duchovna a spirituality. Neváhejte a inspirujte se.

Možná, že si jméno C. S. Lewis spojujete s fantasy knihami Letopisů Narnie. Ano, jedná se o stejného autora. Tento autor má na svém kontě mnohem více knih. Pokud vás alespoň trochu zajímá Bible, sáhněte po knize Úvahy nad žalmy. Poznáte nový pohled na knihu žalmů.

Kniha Lewisových úvah nad vybranými žalmy přináší nový inspirující pohled na tuto sbírku hebrejské poezie a otevírá před čtenářem nové možnosti pohledu na celou knihu žalmů. Vrací jí to, na co mnozí pozapomněli, že jde především o poetické vyjádření vztahu mezi člověkem a Bohem.
Tato Lewisova práce je mnohými odborníky na texty Starého zákona doporučována jako jeden z nejlepších komentářů ke knize žalmů.

Autor o knize

„Tato kniha není odbornou studií. Nejsem hebraista ani biblický literární kritik ani historik zabývající se dějinami starověku ani archeolog. Píšu pro nevzdělané o věcech, v nichž jsem sám nevzdělán. Jestliže je třeba se omluvit (a patrně ano) za to, že jsem se pustil do psaní takovéto knihy, moje omluva bude znít následovně: Často se přihodí, že dva školáci si dokáží vzájemně vysvětlit obtížná místa úkolu lépe, než by to dokázal učitel.“

Úvahy nad žalmy

Autor: Clive Lewis
Přeložily: Jana Pošmourná, Alena Švecová

Počet stran: 138
Vazba: vázaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-7255-326-6
Doporučená cena: 220 Kč

Knihu Úvahy nad žalmy vydalo nakladatelství Návrat domů.

Pokud vás autor C. S. Lewis zaujal, přečtěte si další tip na knihu Sloni a kapradí, popřípadě recenze na knihu Rady zkušeného ďábla nebo Zázraky.

————————————————

Brian Draper, autor knihy Duchovní inteligence, zve své čtenáře na cestu proměny. Poznejte vlastní já, svou podstatu a dejte svému „příběhu“ nový směr. Jak? Pomocí této knihy…

Určitě jsme slyšeli, že existuje inteligence praktická, technická, sociální i emoční, ale termín „duchovní inteligence“ nás může překvapit. Autorovi jde o to, abychom vzali na vědomí svou nezřídka zakrnělou duchovní dimenzi. Snaží se nás vyburcovat z polospánku pouhého „fungování“ a pozvat na cestu proměny. On sám sice vychází z křesťanské perspektivy, ale záměrně ji zde neaplikuje do důsledků, jde mu o mnohem primitivnější úroveň: burcuje čtenáře, aby začal hledat „širší rámec“ svého života, aby se otevřel hledání životní moudrosti.
„Náš příběh má mnohem větší potenciál, než si uvědomujeme. Jde v něm o mnohem více než o nesmysly, které hromadíme, o tisícovky na výplatní pásce a všechny ty věci, na kterých obvykle stavíme své jistoty. Dobrý příběh si nemůžete koupit ani ho ozdobit falešnou parádou. Udržujte svůj příběh u světla života, a nepůjde v něm pak jen o vnější věci, které nás tak často svádí.
Nemusíte si vybírat svůj duchovní životní styl z pomyslného katalogu. Nejlepší věci v životě bývají ve skutečnosti skandálně zadarmo. Zároveň však s sebou nesou velké náklady: celoživotní závazek, oddanost, nadšení, obětavost a nesobeckou, sebedarující lásku.“

Duchovní inteligence

Autor: Brian Draper

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7195-773-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Duchovní inteligence vydalo Karmelitánské nakladatelství.

 

Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí již od roku 1991. Nakladatelství dosud vydalo více než 1500 titulů a nejdůležitější části edičního plánu jsou edice věnované duchovnímu životu.

————————————————

Každý se musí se svým životem a svými „démony“ vypořádat sám, musí bojovat o své místo… Andy Stanley vám představí čtyři emoce, které je potřeba porazit. Osvoboďte se s knihou Nepřátelé srdce.

Rozvod. Ztráta zaměstnání. Vzájemné odcizení členů rodiny. Rozbitá přátelství.
Obtížné situace, kterým dnes čelíte, pravděpodobně vznikají vinou jedné ze čtyř emocí, které vás nutí jednat nežádoucím způsobem, mnohdy i proti vaší vůli.
Andy Stanley odhaluje každou z těchto destruktivních sil – vinu, hněv, chamtivost a žárlivost – i to, jak pronikají do našeho života a ničí naše vztahy. Pokud s nimi nebudeme bojovat, budou mít moc zničit náš domov, kariéru i přátelství.

Nepřátelé srdce

Autor: Andy Stanley
Přeložila: Alena Švecová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-343-3
Doporučená cena: 235 Kč

Knihu Nepřátelé srdce vydalo nakladatelství Návrat domů.

 

Nakladatelství Návrat domů vydává populárně naučnou literaturu zabývající se aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot. Známé je především svým zaměřením na teologii, křesťanské autory a jejich díla.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete nejen knihy s duchovní inspirací.

Jak jste na tom vy a duchovno? Máte rádi tento typ knih? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNepřátelé srdce

Stanley, Andy

Návrat domů, 2015

zobrazit info o knizeÚvahy nad žalmy
Slavné přemítání nad jednou z nejvíce fascinujících knih Bible

Lewis, Clive Staples

Návrat domů, 2015

zobrazit info o knizeDuchovní inteligence

Draper, Brian

Karmelitánské nakladatelství, 2015

Napsat komentář