Dvacet let, sedm dopisů, jedna láska…

dopisy
Samantha Vérantová se nikdy neodhodlala odpovědět Jean-Lukovi na jeho sedm milostných dopisů. Teprve když na ně po dvaceti letech znovu narazila, rozhodla se svou chybu napravit. A napsat o tom skutečný příběh plný vášně i humoru…

V dnešní době e-mailů může knížka o lásce, jíž daly vzniknout ručně psané milostné dopisy, jedině potěšit. Nadchne nejen laskavým humorem a atraktivním prostředím Paříže, ale především poznáním, že se vlastně do jisté míry zakládá na skutečných událostech a autorčiných zážitcích. Ve věku čtyřiceti let se může žena, která zatím neměla v životě štěstí, domnívat, že už ji nic hezkého nečeká. Ale pak jí sedm starých romantických vyznání připomene bývalého ctitele z mládí a naděje na příjemnější budoucnost na sebe nenechá dlouho čekat…

dopisy_verantova

Sedm dopisů z Paříže je zčásti cestopisná autobiografie, zčásti milostný román… Je to pravdivý příběh o tom, jak může sedm starých milostných dopisů změnit život a restartovat srdce.
Samanthě Vérantové se ve čtyřiceti letech zhroutil celý život – je bez práce, po krk v dluzích, bez dětí a v rozvodovém řízení. Připadá si naprosto ztracená… do chvíle, než narazí na sedm starých milostných dopisů od Jeana-Luka, přitažlivého Francouze, kterého potkala v Paříži, když jí bylo devatenáct. Na internetu nachází jeho e-mailovou adresu a posílá mu krátkou zprávu, ve které se omlouvá za své mlčení. Omluva je přijata, Samantha a Jean-Luc se virtuálně sbližují a oba si rychle uvědomují, že vášeň, kterou pocítili před dvaceti lety, ještě nevyhasla.

Samantha ví, že odjet do Francie za mužem, se kterým zažila jediný bláznivý horký den plný vášně, je šílenství, ale je to šílenství, na které čekala po celý život.

 

Ukázka z knihy

Ne, opravdu jsem si nepředstavovala, že by po mně Jean-Luc celé ty roky truchlil, posedával v nějakém pařížském bytě a vzdychal: „Ach, Samantho, zlomila jsi mi srdce! Už nikdy nebudu milovat žádnou jinou ženu. Proč jen jsi mi neodepsala? Proč? Proč? Proč?“

Především, i kdyby ta slova vyslovil, bylo by to ve francouzštině. Za druhé, nejspíš si mě už ani nepamatuje. Za třetí, jsem si docela jistá, že je hráč – koneckonců, byl to atraktivní, výřečný Francouz. Upřímně řečeno, mohl napsat spoustu takových dopisů i jiným ženám.

Moje rozhodnutí to nezměnilo.

Tím, že se mu omluvím, se vyrovnám s tím, čeho ve své minulosti lituji – bude to něco jako léčebný program pro emocionálně postižené osoby. První bod programu: Vypátrat ho.

Sedla jsem si s notebookem k jídelnímu stolu, otevřela jsem prohlížeč a zadala jeho jméno a zaměstnání. Samozřejmě jsem si nebyla jistá, jestli se jeho zaměstnání opravdu označuje „raketový vědec“, ale byl to alespoň nějaký začátek.

Zadržela jsem dech a… (str. 28)

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si její pokračování.

 

Sedm dopisů z Paříže

Autorka: Samantha Vérantová
Přeložila: Sabina Čechová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7462-830-6
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Sedm dopisů z Paříže vydalo nakladatelství Jota.

 

Samantha Vérantová

Samantha Vérantová je amatérská znalkyně vína závislá na cestování a odhodlaná, i když někdy velice nekonvenční, šéfkuchařka. Žije v jihozápadní Francii, kde se může věnovat všem svým zálibám, provdaná za přitažlivého Francouze, raketového vědce, kterého potkala v roce 1989, ovšem na další setkání (a také společný život) si museli počkat ještě dvacet let.

Více o autorce na www.samanthaverant.com.

Fotografie autorky a informace o jejím životě byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Řekli o knize

„Půvabný příběh a pocta kouzlu starých dobrých milostných dopisů.“

Peter Mayle, autor bestselleru Rok v Provence

„Tato kniha oživila mou víru v sílu skutečné lásky a přesvědčila mě, že zázraky se dějí!“

Jamie Cat Callanová, autorka knihy Francouzsky nespí samy

„Opravdový příběh dávno ztracené a znovu nalezené vášně.“

Jennifer L. Scottová, autorka knihy Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.
Publikace se soustředí v několika edičních řadách.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSedm dopisů z Paříže

Vérantová, Samantha

Jota, 2015

Napsat komentář