Vyhrajte knihu věnovanou tajným láskám historie

Tajne-lasky-ceskych-kralu-a-kraloven-perex
Více než dvě stě stran věnoval Jan Bauer sedmi kapitolám z ložnic českých vládců. Čtenáři si tak mohou přečíst o rozvodech Přemysla Otakara I. a Přemysla Otakara II., nebo o první historicky doložené milence. Odhalte i vy další tajemství českých panovníků.

Pikantnosti z historických ložnic

V knize Tajné lásky českých králů a královen se její autor Jan Bauer zabývá choulostivými situacemi v jejich životech a pokouší se rozkrýt jejich vztah k opačnému pohlaví.

Je nějaká podobnost mezi osudy dávných vladařů s těmi současnými vládnoucími a panujícími celebritami? Jak by dnes naložila média s promiskuitními, nevěrnými nebo homosexuálními panovníky?

Přemysl Otakar I. i Přemysl Otakar II. se rozvedli, oba vyměnili své stárnoucí a uvadající manželky za mladé a temperamentní krasavice. Favoritka Přemysla Otakara II. Anežka z Kuenringu se stala první historicky doloženou milenkou českého krále, jeho druhá manželka Kunhuta Uherská na něj měla obrovský vliv. Traduje se, že zamilovaný král nechal dovézt lvy pro její pobavení, královnina ctižádost jej vehnala do bitvy s Rudolfem Habsburským a Kunhuta již za jeho života začala svou romanci se Závišem z Falkenštejna.

 

Tajné lásky českých králů a královen

Autor: Jan Bauer

Vydalo: nakladatelství Alpress
Počet stran: 232
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2011
ISBN: 978-80-7362-957-1

Přečtěte si více o knize Tajné lásky českých králů a královen, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Tajné lásky českých králů a královen

Kniha zaměřená na intimní život králů a královen z historie naší země přináší ucelený náhled na sedm různých příběhů o nenaplněných i naplněných láskách a milostných vzplanutích. Nejen šťastné konce, ale i zklamání a trpké konce provázely životy panovníků, protože mnohdy do jejich vztahů vstoupily mocenské zájmy a láska musela jít stranou. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jaké pikantnosti se odehrávaly za zavřenými dveřmi ložnic hradů a zámků, nebo kdo z českých vladařů prožíval lásku nešťastnou, neváhejte a pusťte se do čtení.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Tajné lásky českých králů a královen vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tajné lásky českých králů a královen
probíhá od 18. do 31. května 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Tajné lásky českých králů a královen

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTajné lásky českých králů a královen

Bauer, Jan

Alpress, 2011

Napsat komentář