Vyhrajte nejnovější mrazivý thriller Larse Kepplera

Stalker-perex
Co se děje za oknem, když jste doma a užíváte si pocit soukromí a bezpečí? Při čtení nové napínavé knihy od mistrovského autora severské krimi literatury možná bude mít chuť se zvednout a rychle zatáhnout závěsy a zamknout dveře.

Vrah se skrývá za oknem

Policii někdo pošle krátké video, natočené přes okno, na kterém si neznámá žena obléká punčocháče. Následujícího dne je žena nalezena mrtvá. Brutalita vrahova útoku dovede vyšetřovatele k pastorovi Rockymu Kyrklundovi, který byl před devíti lety odsouzen za násilnou vraždu k nařízené psychiatrické péči. Sám si ovšem z události nic nepamatuje – při autonehodě utrpěl vážné poškození mozku, projevující se silnými výpadky paměti.

Zatímco však Rocky dosud pobývá na uzavřeném psychiatrickém oddělení, policii přijde další videonahrávka. Nikdo nerozumí tomu, co se děje, ovšem komisařka Margot Silvermanová je přesvědčená, že se jedná o sériového vraha. A Joona Linna před rokem zmizel. Skoro všichni si myslí, že je mrtvý. Skoro všichni.

 

Stalker

Autor: Lars Keppler

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Azita Haidarová
Počet stran: 573
Vazba: vázaná
Vydáno: 5/2015
ISBN: 978-80-7491-437-9

Přečtěte si více o knize Stalker, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Margot od samého začátku – od chvíle, co se stala hlavní vyšetřovatelkou – v skrytu duše tušila, jaké nebezpečí jí hrozí: bude příliš ambiciózní, příliš náročná a bude si nad případem lámat hlavu víc, než je zdrávo. Kdyby ostatním pověděla o své intuici, totiž o pocitu, že mají co dělat se sériovým vrahem, určitě by se jí vysmáli. Margot Silvermanová si v uplynulém týdnu přehrála klip s Marií Carlssonovou aspoň dvěstěkrát. Vše nasvědčovalo tomu, že k vraždě došlo zanedlouho poté, co se video objevilo na YouTube.
Komisařka se po celou dobu snažila odhalit nějaké skryté poselství, ale na nic kloudného nepřišla. Fetišistů vysazených na punčochy je fůra, ale Mariina vražda o žádných podobných sklonech nevypovídá.
Film je kratičkým útržkem ze života obyčejné svobodné ženy se slušným zaměstnáním, která se právě chystá na večerní kurz komiksové kresby. (str. 12)

 

Vyhrajte thriller Stalker

Krátké video na YouTube, které obdrží policie, odstartuje děsivou hru sériového vraha. Mladá žena jménem Marie Carlssonová, která je na nahrávce zachycena, je totiž druhý den nalezena mrtvá. Policie v čele s komisařkou Margot Silvermanovou se pouští po stopách, které je zavádí k Rockymu Kyrklundovi, který kdysi podobně brutální čin spáchal, jenže momentálně pobývá na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Kdo je tedy vrahem, když ne on? Na to je třeba přijít co nejdříve, protože další nahrávka na sebe nenechá dlouho čekat.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Stalker vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stalker
probíhá od 13. do 26. května 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 severské krimi Stalker

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStalker

Kepler, Lars

Host, 2015

Vyhrajte nejnovější mrazivý thriller Larse Kepplera - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Kakajko napsal:

    Dobrý den, mám u sebe poznačeno, že jsem do soutěže tipovala 1789 tipů a mezi výherci nejsem. Znamená to, že jsem tip měla v pozdějších hodinách než výherci?

    • Alena Badinová Alena Badinová napsal:

      Dobrý den, pokud máte stejný tip jako výherci a nejste mezi nimi, je to většinou právě rozdílným časem vstupu do soutěže. Nikoli posledního tipu… Počet výherců se odvíjí dle počtu výher – bohužel není v našich silách podělit všechny se správnými odpověďmi a stejnými tipy.
      Děkujeme za pochopení.

Napsat komentář