Vyhrajte knihu pro mládež z postapokalyptické budoucnosti

Cisty
Vše, co jste dosud znali, je nenávratně zničeno, protože svět zasáhly Exploze. Všude kolem zbyl jen prach a popel, hrstka přeživších splynutá s věcmi či zvířaty a uprostřed toho, v ruinách holičství, se rodí příběh mladé Pressie. Vydejte se odhalit její příběh ve dvou dílech z trilogie Čistý.

Pressia žije ve světě po Explozích, kdy lidé mají strašlivé trvalé následky – splynuli s tím, co (nebo kdo) v době výbuchů bylo nejblíže (sama Pressia má místo ruky hlavu panenky). Pressiina budoucnost je již předem daná – buď se stane vojákem, nebo živým cílem. Jenže to není osud, který si přeje i ona sama, takže se dává na útěk.

Naproti tomu Partridge přebývá v bezpečném úkrytu za zdmi Dómu, kde lidé přečkali apokalypsu bez újmy a jejich těla jsou ještě dále uměle zdokonalována. Ale ani on se nespokojí s tím, co mu pro život nalinkoval jeho otec.

Ponořte se do postkatastrofického světa, ve kterém obyčejní lidé musí bojovat o vlastní život, zatímco vyvolení žijí v bezpečí Dómu. A pokud již máte první díl přečtený, pusťe se do čtení druhého dílu. Výhru si totiž můžete zvolit sami. Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které mají šanci tři z vás.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Čistý: Čistý

Pressia si toho z Explozí ani ze života Předtím moc nepamatuje. Přespává ukrytá ve skříňce v ruinách starého holičství, kde žije se svým dědečkem, a myslí na to všechno, co je pro ni nenávratně ztraceno – jak ze světa zábavních parků, kin, narozeninových oslav, tatínků a maminek zbyl jen popel a prach, jizvy, trvalé popáleniny a zdeformovaná lidská těla. Jenže teď, když dospěla do věku, kdy se musí všichni hlásit k milici, kde z nich buď vycvičí vojáky, nebo je, jsou-li příliš postižení a slabí, využijí jako živé cíle, už Pressia nemůže dál předstírat, že je malé dítě. A rozhodne se pro útěk.

Existují ovšem i takoví, kteří apokalypsu přečkali bez postižení. Čistí. Přežívají v bezpečném úkrytu za zdmi Dómu, který chrání jejich zdravá, uměle zdokonalovaná těla. Jenže Partridge, jehož otec je jedním z nejvlivnějších lidí v Dómu, si připadá izolovaný a osamělý. Jiný. I jeho trápí pocit ztráty – možná proto, že se jeho rodina rozpadla, otec je emocionálně odtažitý, bratr spáchal sebevraždu a matce se do tohoto útočiště vůbec dostat nepodařilo. Nebo za to snad může jeho klaustrofobie: pocit, že tenhle Dóm se stává kolébkou mimořádně bezohledného režimu. Takže když z jedné nechtěně prohozené poznámky vyvodí, že jeho matka možná stále ještě žije, rozhodne se Partridge dát svůj život v sázku a uprchnout z Dómu, aby ji našel.

Autorka: Julianna Baggottová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Naďa Funioková
Počet stran: 528
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 6/2014
ISBN: 978-80-7462-554-1

Přečtěte si o knize Čistý: Čistý více a prolistujte si také ukázku, nebo přečtěte naši recenzi.

 

Čistý: Splynutí

V druhé knize sledujeme další osudy Partridge a Pressie, kterým se spolu s jejich přáteli podařilo uniknout ze spárů Speciálních jednotek. Dobře ale vědí, že ještě nemají vyhráno. Jejich protivník sice utrpěl pár šrámů, ale jeho síla a odhodlání zůstaly nezlomené. Pokud jej mají porazit, bude je to něco stát.

Na scénu přichází tajemná dívka, která přináší vzkaz z Dómu: „Vraťte nám našeho syna, jinak zabijeme rukojmí.“ A první mrtví jasně dokazují, že jsou tato slova míněna zcela vážně. Partridge dobře ví, že to on je tím synem, jehož žádají zpět, ale také je mu jasné, že víc než o něj jim jde o obsah zkumavek, které dostal od své matky. Ty totiž skrývají důležitou složku léku na nemoc, na niž pomalu umírá jeho otec i další obyvatelé Dómu.

Aby ochránil nevinné, rozhodne se uposlechnout, i když se svým návratem vystavuje smrtelnému nebezpečí. To ale koneckonců hrozí i venku, protože Dóm má své cíle, a těch se jen tak nevzdá…

Autorka: Julianna Baggottová

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Naďa Funioková
Počet stran: 512
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-7462-739-2

Přečtěte si více o knize Čistý: Splynutí a prolistujte si ukázku.

 

Vyhrajte jeden z dílů trilogie Čistý

Jestliže vy nebo vaše ratolesti vyhledáváte fantasy knihy s postapokalyptickou tématikou, trilogie Čistý vás jistě nadchne. A pokud tuto sérii již znáte a první díl jste zhltli hned, jak vyšel, udělejte si radost druhým pokračováním. Dobrodružství popsaná v knihách za to stojí.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které mohou tři z vás vyhrát knihu dle vlastního výběru. Výherci si mohou zvolit libovolný z titulů Čistý: Čistý a Čistý: Splynutí. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihy Čistý: Čistý a Čistý: Splynutí
probíhá od 9. do 22. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 3 dystopie ze série Čistý

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČistý

Baggottová, Julianna

Jota, 2014

zobrazit info o knizeČistý: Splynutí

Baggottová, Juliana

Jota, 2015

Napsat komentář