Zasoutěžte si o román o návratu do Glen Avich

stuj-pri-mne
Eilidh Lawsonová prožívá osobní tragédie – nejenže přišla o vytoužené dítě, ale navíc se jí rozpadlo i manželství. Přesto si však uvědomí, že musí jít dál. Rozhodne se proto, s malým pošťouchnutím ze záhrobí, vrátit do svého rodného města.

Je čas jít dál

Život Eilidh Lawsonové se právě obrátil vzhůru nohama. Rozpadlo se jí manželství a přišla o dítě, po kterém dlouho toužila. Je duševně i fyzicky vyčerpaná a neví, co si počít. Jako by ji však něco zvláštního nutilo vrátit se do Glen Avich, malého městečka na Skotské vysočině, kde její rodina žije po generace.

Potkává tam svého nejlepšího přítele z dětství Jamieho McAnenu, který sám vychovává dceru. Po odchodu své ženy se Jamie smířil se životem bez partnerky, uzavřel se do sebe a zasvětil život malé Maisie. Nikdo netuší, že to byla jeho matka Elizabeth, kdo přivolal Eilidh zpátky do Glen Avich. Přestože je Elizabeth už tři roky po smrti, nedokázala ztraceného a osamělého syna opustit. Teď se snaží nenápadně napomoci tomu, aby se Jamie s Eilidh znovu sblížili. Ti se však bojí dalšího zklamání a Elizabetin vliv má své hranice.

Éterický román Stůj při mně, vyprávěný z několika různých perspektiv, je zručně napsanou prvotinou. Je to silný, ale zároveň citlivý příběh o tom, jak překonat minulost a jít dál – s nepatrnou pomocí ze záhrobí.

 

Stůj při mně

Autorka: Daniela Sacerdotiová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Tereza Schindlerová
Počet stran: 271
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7491-253-5

Přečtěte si více o knize Stůj při mně, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Nebo se můžete podívat na ukázku a přečíst si náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Kolíbkou to samozřejmě nebylo. Nejsem tak pověrčivá, abych věřila, že se to stalo kvůli ní. Nebylo to kolíbkou, nebylo to ani nákupem, který jsem v tom horku nesla domů, nebylo to ničím, co bych udělala já, tvrdil lékař.
Neměla bych si to dávat za vinu, řekl mi.
Ale ano, dávám, dávám si za vinu, že jsem nebyla dost silná a dítě nedonosila, nedala jsem mu šanci na život. Zklamala jsem své dítě a teď je po smrti.
Toho krásného slunečného dne před třemi měsíci, před celou věčností, jsem se zastavila na slovíčko u sousedky, pak jsem se rozloučila, otočila jsem se a přešla přes silnici směrem k domu. Pokračovala jsem dál, když vtom jsem uslyšela, jak za mnou běží, a ucítila jsem, jak mě chytá kolem pasu, jako by mě chtěla podepřít.
„Ukaž, já ti to vezmu, Eilidh, zlatíčko, tak je to lepší,“ řekla a opatrně mi brala nákupní tašky z ruky a vedla mě do domu, přičemž mě stále držela kolem pasu. Pomalu mi docházelo, že je něco v nepořádku, a pak jsem ucítila, jak mi cosi stéká po nohách, a nebyl to pot. Podívala jsem se a uviděla krev. (str. 18)

 

Vyhrajte knihu Stůj při mně

Elizabeth, matka Jamieho McAnena, je již tři roky mrtvá, přesto však nedokázala syna opustit a snaží se, aby byl po odchodu manželky znovu šťastný. Snad proto mu záhadným způsobem vrací do života jeho dávnou kamarádku Eilidh. Ani ona neprožívá zrovna veselé časy, a možná právě proto se oba bojí vzájemného sblížení. Podaří se jim překonat minulost a začít znovu a třeba i spolu? To si už pojďte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Stůj při mně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Stůj při mně
probíhá od 28. ledna do 10. února 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Stůj při mně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStůj při mně

Sacerdotiová, Daniela

Host, 2014

Napsat komentář