Zasoutěžte si o román o touze změnit svůj život

Smluvní podmínky - Robert Glancy
Představte si, že se probudíte po autonehodě v nemocnici a kolem postele stojí naprosto cizí lidé, o kterých se dozvídáte, že jsou vaší rodinou. Tak přesně to se stalo Frankovi, který si začíná pomalu skládat střípky svého života dohromady a zjistí, že je čas na změnu.

Na změnu není nikdy pozdě

Frank měl autonehodu.* Doktor mu řekl, že přišel o slezinu, ale Frank je přesvědčený, že přišel o víc. Chybějí mu vzpomínky – na lidi, kteří ho obklopují, na společnou minulost i na to, jak došlo k osudné srážce. Pamatuje si jen, že je právník, který se specializuje na doložky ke smlouvám psané drobným písmem.** Frank pomalu začíná odkrývat svůj předchozí život a své bývalé já. Avšak obrázek, který před ním vyvstává, neukazuje jeho manželství, rodinu a kariéru v pěkném světle. Je možné, že smluvní podmínky, podle nichž žije, mu tak docela nesvědčí?*** Při rozplétání uzlů svazujících jeho život si uvědomí, že ďábel se opravdu skrývá v detailech a nikdy není příliš pozdě na to, aby člověk přepsal svůj osud.
____________________
* zřejmě docela vážnou
** které nikdo nečte
*** a možná nikdy nesvědčily

 

Smluvní podmínky

Autor: Robert Glancy

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Martina Neradová
Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7491-178-1

Přečtěte si více o knize Smluvní podmínky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Také si můžete prolistovat ukázku, nebo přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Když jsem se probral, měl jsem kolem sebe lidi, kteří tvrdili, že jsou mí příbuzní, a říkali mi, že budu v pořádku.
Jak můžu být v pořádku? Ani nevím, co jste sakra zač!
Pokoušeli se utéct před pravdou a přebít realitu nadějí za sborového opakování: Nic ti není, Franklyne, vůbec nic ti není!
Při pozorování rodinný příslušníků, které jsem nepoznával, jsem si uvědomil, že popírat skutečnost je jako běžet na trenažéru: zatímco ona příšerná věc, kterou popíráme, čeká, až se unavíme, upadneme a svalíme se přímo do jejích chlupatých pracek. Jenže já věděl, jaká je pravda – v pořádku jsem rozhodně nebyl. Příšera mě dostala. Prozatím jsem se choulil v jejím temném, tichém objetí. A když jsem přece promluvil, všechno jsem jen zhoršil.
„Kdo vlastně jste?“ zeptal jsem se.
Jedna z přítomných mi odpověděla: „Jsem tvoje žena, nepamatuješ si mě?“
Po druhém dotazu přestali tvrdit, že mi nic není. (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Smluvní podmínky

Hlavní hrdina Franklyn si po těžké autonehodě ze svého života pamatuje jen to, že je právník a jeho specializací jsou doložky ke smlouvám psané drobným písmem. Ono drobné písmo ostatně provází i celou knihu, což celý příběh příjemně oživuje, zatímco Frank si postupně začíná vybavovat příběh svého života. Přitom zjišťuje, že ani jeho minulost ani manželství s Alicí se neukazuje v příliš příznivém světle. Rozhodne se pro změnu, nebo ho přemůže strach a raději zůstane ve starých kolejích? To si už pojďte přečíst sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Smluvní podmínky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Smluvní podmínky
probíhá od 17. ledna do 30. ledna 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Smluvní podmínky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmluvní podmínky

Glancy, Robert

Host, 2014

Napsat komentář