Kameny pro zdraví a pohodu

perex_kameny-pro-zdravi-a-pohodu
V to, že kameny a krystaly disponují léčivou mocí, věřili už naši předkové. Seznamte se v ukázce s růžovým křemenem a dočtete se také dopodrobna vše, co o jeho použití potřebujete vědět.

Přehled krystalů – úvod

V přehledu je uvedeno 100 krystalů, které jsou seřazeny podle barvy, abyste snadno našli ty, jež potřebujete. Na stranách 10–11 najdete významy barev. Podle barvy se snadno určí základní vlastnosti krystalu. Například červené krystaly a drahé kameny mají dynamičtější energii a působí rychleji než „hloubavější“ purpurové a více se týkají materiálního světa. V barevných skupinách existují také různé variace, které závisí na chemickém složení a na odstínu a energii konkrétního krystalu.

Hadí achát

U každého krystalu jsou popsány jeho vlastnosti, typ a léčebné účinky z fyzického a duševního hlediska. Dále je uvedeno jeho praktické využití, magický význam zahrnující práci s krystalem za účelem duchovního a psychického vývoje, duchovní význam, v meditaci nebo při rituálu, a posilující tvrzení. Nechybí ani čakra, k níž se vztahuje. Na stranách 18–20 jsou informace o energetických centrech těla, a jak lze čakrové krystaly využít k navození harmonie těla a mysli. U krystalů jsou rovněž uvedeny vůně, které můžete použít při meditaci nebo relaxaci, a odpovídající znamení horoskopu, takže zjistíte, které kameny vám přinášejí štěstí a posilují vás. Duchovní význam vysvětluje základní vlastnost krystalu. A v krátkém textu se dozvíte, čím je krystal výjimečný a s jakými mýty a domněnkami je spojován.

Medový / Jantarově žlutý kalcit

Růžový křemen

Typ: Kysličník křemičitý: křemen s manganovou příměsí, někdy usazený ve tvaru drobných jehliček, někdy opracovaný nebo přirozený ve tvaru srdce.

Barvy: Růžová, průhledná, zářivá a poloprůhledná, průhledná světlá nebo tmavší růžová; prodávají se rovněž netamblované kousky připomínající led.

Dostupnost: Běžně k dostání.

Fyzická rovina: Oběh; léčení matek po komplikovaném porodu; kůže, obzvláště nemoci vyvolané stresem; bolesti hlavy, plodnost, pohlavní orgány, ženský reprodukční systém, tělní tekutiny.

Emoční rovina: Deprese, obzvláště poporodní, odpouštění chyb vlastních i jiných lidí; nejlepší krystal na zvládnutí následků zneužívání všech druhů.

Čakra: Srdeční.

Barva svíčky: Růžová.

Vůně: Meduňka, citronová verbena, šeřík, konvalinka, růže a ylang ylang.

Praktické využití: Nejlepší krystal pro spánek dospělých a dětí, odhání noční můry a děsy, navozuje krásné sny. Pomáhá dětem zbavovat se strachu ze tmy.

Magický význam: Růžový křemen je krystal usmíření. Vhoďte malý křemen do proudící vody při západu slunce a proneste slova, která chcete říct.

Duchovní význam: Odpusťte si chyby z minulosti a nepřebírejte na sebe vinu, které se ostatní lidé snaží zbavit. Jestliže vás někdo nedokáže přijmout takové, jací jste, je to jejich problém.

Zvěrokruh: Býk.

Tvrzení: Budu k sobě stejně laskavý, jako jsem k ostatním.

Na Adonise, milence řecké bohyně Afrodity (Venuše v římské tradici), zaútočil bůh Ares přeměněný na kance. Afrodita mu přispěchala na pomoc, ale popíchala se o šípkový keř, a jejich krev zbarvila křemen do růžova. Tento krystal vám pomáhá pečovat o sebe. Během těhotenství si ho přikládejte na břicho, aby se vytvořilo pouto s miminkem. A po porodu vás uklidní. Růžový křemen, nazývaný srdeční kámen, sloužil jako důkaz lásky už v r. 600 př. n. l. Každý večer umístěte dva křemeny ve tvaru srdce a růžové růže na oltář lásky a zapalte růžové svíčky, abyste přivolali lásku nebo upevnili vztah. Můžete také použít svoji fotku a fotku partnera a z malých růžových křemenů vytvořit tvar srdce.


Ukázka je z knihy Kameny pro zdraví a pohodu, kterou vydalo nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKameny pro zdraví a pohodu
Průvodce stovkou krystalů a jejich léčivou silou

Easonová, Cassandra

Metafora, 2014

Napsat komentář