Zasoutěžte si o krimi příběh komisaře Roberta Marthalera

Seghers_Nevesta-ve-snehu_aufriss.indd
Někdy člověka až překvapí, jak se může den tak pokazit. Komisař Marthaler se těší, až se na letišti po dlouhé době setká se svou přítelkyní Terezou, jenže jeho práce mu to nedovolí – je povolán k brutálně zavražděné mladé ženě.

Vyšetřování mezi bednami

Ať půjdeš kamkoli, najdu si tě. Ať zemřeš kdekoli, budu u toho…

Vlastně to měl být radostný den. Hlavní komisař Robert Marthaler se těší, až odpoledne vyzvedne na letišti svou přítelkyni Terezu, která se po třech letech vrací do Frankfurtu. Hned ráno ho však zavolají k vraždě mladé ženy. Stačí jediný pohled na zohavené tělo a je jasno: oběť byla před smrtí dlouho mučena. Marthaler a jeho kolegové tuší, že s obvyklým vyšetřovacím postupem se tentokrát nikam nedostanou.

Téhož dne se nová budova policejního prezidia na Adickesově třídě ocitne pod vodou. Marthalerův tým se proto přestěhuje do starého činžovního domu: mezi bednami a nadávajícími stěhováky musí objasnit jeden z nejobtížnějších případů v dějinách frankfurtské kriminální policie.

Tím však problémy Roberta Marthalera nekončí. Kvůli vyšetřování zapomene přijet pro Terezu na letiště a ona se mu pak několik dní vůbec neozývá. Jako by se po ní slehla zem. Nadřízený k jeho týmu navíc přidělí policistu, se kterým má hlavní komisař nevyřízené účty. A když se Marthaler na tiskové konferenci více než oprávněně rozzlobí, má to své následky. Svéhlavý a nepohodlný komisař, který byl svému šéfovi už dlouho trnem v oku, je postaven mimo službu…

 

Nevěsta ve sněhu

Autor: Jan Seghers

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Iva Kratochvílová
Počet stran: 384
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-7491-032-6

Přečtěte si více o knize Nevěsta ve sněhu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku nebo si přečíst náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Děje se něco?“ zeptal se taxikář.
Gabriela Haslerová zavrtěla hlavou. Snažila se uvolnit. Provoz byl tak hustý, že mohli jet jen krokem. Řidič jí při řazení jednou jakoby omylem sáhl na koleno. Místo omluvy se na ni podíval, aby zjistil, jak na to bude reagovat. Odtáhla nohy na druhou stranu.
Znovu se ohlédla. BMW se stále drželo za nimi. Požádala taxikáře, aby změnil směr.
„Všude je to plný,“ řekl. „A navíc je to zajížďka.“
„Prostě udělejte, co vám říkám.“ odsekla.
Najednou už to BMW nikde neviděla. Musela se zmýlit. V ordinaci nikdo nebyl. Na ulici ji nikdo nepozoroval. Nikdo je nesledoval. Nikdo ji neohrožuje.
„Moc pěkný,“ řekl taxikář a zazubil se. Trochu se k ní naklonil. Ucítila jeho vodu po holení.
„Prosím?“ zeptala se Gabriela Haslerová. Místo odpovědi jí zíral na nohy.
„Zastavte!“ řekla. „Zbytek dojdu pěšky!“
„Có?“
„Neříká se ‚co‘, ale ‚prosím‘! Chci zaplatit.“
„Tady nemůžu zastavit.“
„Ale ano, můžete.“
Otevřela dveře. Řidič prudce zastavil. Okamžitě se za mini ozvalo troubení. Gabrielu Haslerovou to ale nevyvedlo z míry. Začala se přehrabovat v hlubinách své velké kabelky. Zdlouhavě vybírala drobné. Řidič je přepočítal. „Chybí padesát centů,“ řekl. Vzala si mince zpátky a podala mu dvoustovku. Viděla, že se naštval. (str. 16–17)

 

Vyhrajte knihu Nevěsta ve sněhu

Zapeklité vyšetřování, ve kterém policisté musí postupovat úplně jinak, než v běžných případech, vás vtáhne do děje tak, že se nebudete moci od stránek odtrhnout. Napínavá zápletka na čtenáře čeká nejen ve vyšetřování, ale i v životě samotného hlavního komisaře Roberta Marthalera.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nevěsta ve sněhu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nevěsta ve sněhu
probíhá od 27. srpna do 9. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Nevěsta ve sněhu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevěsta ve sněhu

Seghers, Jan

Host, 2014

Napsat komentář