Zasoutěžte si o vtipnou sbírku sloupků známé novinářky

morantologie
Nová kniha z pera britské novinářky a moderátorky Caitlin Moranové čtenáře opět nezklame. Je totiž plná humorných příspěvků na rozličná témata. I vy si v ní určitě najdete ten svůj oblíbený, který vás rozveselí.

Pokud máte rádi knihu Jak být ženou, která se zabývala, jak již název napovídá, problémy a radostmi žen, bude se vám nový počin Caitlin Moranové jistě líbit. A pokud vás odradilo u zmíněné knihy to, že se zabývá pouze ženami, tak vás druhý titul potěší, protože výběr témat je tentokráte více než pestrý. Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám navíc přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Morantologie vyhrát.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Čtení o zbytku světa

V knize Jak být ženou jsem se omezila na jediné téma: ženy. Jejich vlasy, jejich boty a jejich pobláznění chirurgickými zákroky.
Ale! Ve své nové knize Morantologie jsem se – jak název napovídá – osvobodila, abych mohla řešit zbytek světa: Krotitele duchů, Twitter, kofein, záchvaty paniky, smuteční obřad za Michaela Jacksona, měšťáckou závislost na marihuaně, opíjení se, Panství Downton, svou tragickou předčasnou smrt a opakovaná selhání své snahy přimět manžela, aby používal přezdívku, kterou jsem si sama vymyslela.
Jdu do erotického klubu s Lady Gaga, brečím na kytaře Paula McCartneyho, prahnu po úžasném Sherlocku Holmesovi, píšu nekrolog Amy Winehouseové a přijdu pozdě na Downing Street ke Gordonu Brownovi. Ve volném čase – mezi kocovinami – řečním o sociálním státu, zavírání knihoven a chudobě jako nějaký béčkový Dickens nebo Orwell, ale s kozama.

 

Morantologie

Autorka: Caitlin Moranová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Petra Jelínková
Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-7491-135-4

Přečtěte si více o knize Morantologie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku a podívat se na náš článek.

 

Ukázka z knihy

„…sepsat seznam věcí, které vás opravdu zajímají, které se vás nějak dotýkají,“ povídá zástupce editora. Nemám vůbec nic. Při tomto rozhovoru se naprosto nechytám. Budu muset zatáhnout za pojistné lano a otevřít padák.
„Upekla jsem vám dort!“ zvolám radostně. „Dejte si ho na svačinu s šálkem čaje. Citronový piškot!“
Opatrně dávám kufr na stůl – po tom, co jsem ho celý den přičinlivě držela ve vodorovné poloze, i tehdy, když jsem seděla na té autobusové zastávce, která byla „mimo provoz“ – a otevírám ho. Lidé zbožňují, když jim někdo přinese dort! Když přinesu dort, spojí si mě v hlavě s dortem a budou o mně smýšlet příznivě, což znamená: nabídnou mi práci!
V nelítostném srpnovém žáru se po tříhodinovém bloudění Londýnem všechna citronová krémová náplň srazila a zkazila. Místnost naplnil nelibý pach připomínající zvratky. Všichni na mě hledí. V hlavě mi vyvstane myšlenka: Co takhle napsat o tomhle? (str. 15)

 

Vyhrajte knihu Morantologie

Rozličná témata, která vás možná překvapí a zcela jistě pobaví, na vás čekají v nové knize Caitlin Moranové, která tento měsíc vyšla. Jen řekněte, čekali byste, že se Krotitelé duchů, Michael Jackson a sociální stát sejdou v jedné knize? Přesto se v ní tyto náměty objevily, a co víc, výborně si sedly. Pojďte se o tom přesvědčit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Morantologie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Morantologie
probíhá od 20. srpna do 2. září 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Morantologie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMorantologie

Moranová, Caitlin

Host, 2014

Zasoutěžte si o vtipnou sbírku sloupků známé novinářky - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Ingrid Ingrid napsal:

    V pondělí mi tato kniha v pořádku přišla. Moc děkuji.

Napsat komentář