Zasoutěžte si o román o sklonku života Pabla Nerudy

Pripad-Neruda-perex
Konec se neúprosně blíží, ale ještě zbývá vyřešit jednu věc. Na to však Pablo Neruda už sám nestačí, a proto, když se mu v životě objeví Cayetano Brulé, neváhá a přesvědčí ho, aby mu pomohl. A právě tento okamžik změní i Cayetanův život.

Pátrání v životě Pabla Nerudy

Romány Roberta Ampuera v hlavní roli se soukromým detektivem Cayetanem Brulém se staly světovou senzací.
Pablo Neruda se z Paříže, kde působil na postu chilského velvyslance, vrací kvůli nemoci zpět do Chile. Jeho život byl plný úspěchů, ale nyní mu zbývá vyřešit jednu důležitou věc. Nejistota ho trýzní tím více, čím silněji cítí blížící se konec. V zimě roku 1973 pozná mladého Kubánce jménem Cayetano Brulé a přesvědčí ho, aby se ujal pátrání, které už navždy změní Cayetanův život.
V honbě za pravdou podnikne Cayetano malou cestu kolem světa: navštíví Mexiko, Castrovu Kubu, Bolívii i nebezpečný, za zdí skrytý východní Berlín. Během doby, kdy se potýká s nástrahami svého nového poslání soukromého detektiva, se nad Chile stahují mračna vojenského převratu.
Děj knihy obsáhne řadu zemí, kultur a politických idejí. Ampuerův politický thriller, odehrávající se během bouřlivého konce jedné éry, je nejen romantickým, barvitým příběhem s akční zápletkou, ale i neotřelým pohledem na život velikána světové literatury Pabla Nerudy.

 

Případ Neruda

Autor: Roberto Ampuero

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jana Lišková
Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-7491-035-7

Přečtěte si více o knize Případ Neruda, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si také prolistovat ukázku, nebo přečíst náš článek o tomto románu.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Když si osladil kávu a ochutnal, padl mu pohled na zadní stranu jídelního lístku s fotografií Pabla Nerudy, uvelebeného v křesle ve svém valparaíském domě. Cayetano cítil, jak se mu zastavilo srdce. Pomalu si usrkl kávy, až se mu zamlžily brýle, a trochu se pousmál. Náhle mu připadalo, jako by se palmy, kříže na vrcholcích hrobek na kopci, a dokonce i samotný Neptun začali chvět jako pouštní fata morgána. V tom okamžiku ho paměť přemístila do onoho zimního rána na začátku roku 1973, kdy dostal svůj první případ, o kterém nikdy nikomu neřekl. Představoval totiž nejlépe střežené tajemství jeho života, tajemství, které si vezme s sebou, až ho ponesou nohama napřed nahoru na ten hřbitov, kde se mrtví za vlahých letních nocí šťastně natřásají v rytmu tang, cumbií a boler a těší se, až je příští zemětřesení znovu vyvrhne mezi pitoreskní a klikaté ulice Valparaísa.
Zavřel oči a rázem ucítil, že se začíná ztrácet hluk motorů, zpěv slepců provázený tahací harmonikou a flašinetem, a dokonce i křik prodejců bylin, avokád a loterijních tiketů se zaručenou výhrou. A že se před ním jako nějakým kouzelnickým trikem naprosto zřetelně vynořuje textura hrubých a neotesaných dveří v pasáži Collado… (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Případ Neruda

Napínavý a akční příběh, na jehož pozadí se rodí politický převrat, vás zavede do Chile za Pablem Nerudou. Tento známý básník a politik cítí, že ho nemoc oslabuje stále více, ale přesto má v plánu uzavřít ještě jednu důležitou věc. Jakou? To se vydejte zjistit během společné cesty kolem světa se soukromým detektivem Cayetanem Brulém.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Případ Neruda vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Případ Neruda
probíhá od 13. srpna do 26. srpna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Případ Neruda

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřípad Neruda

Ampuero, Roberto

Host, 2014

Zasoutěžte si o román o sklonku života Pabla Nerudy - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. hannah1112 hannah1112 napsal:

    Včera jsem si zašla pro knihu na poštu, protože v Brně jsou rozvažeči lenoši a kašlou na nějakou rozvážku balíků. Díky za knížku.

  2. jitkab1982 napsal:

    Včera dorazila tato kniha, kterou jsem vyhrála v soutěži. Děkuji.

Napsat komentář