Veselá kopa pohádek

Bez názvu - 1
Seznamte se s další knížkou pro děti od Stanislavy Reschové, úspěšné autorky knihy Ježkovy voči a jiné pohádky.


Knížka představuje soubor krátkých pohádkových příběhů pro malé i velké čtenáře, kteří se při čtení rádi smějí. Pohádky si mohou číst rodiče společně s předškolními dětmi nebo sami malí čtenáři. Pohádky jsou stručné, vyprávěné srozumitelným a zároveň nápaditým jazykem, který u dětí zábavnou formou rozvíjí slovní zásobu a cit pro jazyk. Humorné zápletky vycházejí ze světa, který je malým dětem blízký – známé prostředí rodiny, školky, školy, okolí domu, které však „ožívá“ neobvyklými událostmi, zároveň nechybí ani příhody z říše fantazie. Příběhy přinášejí zábavu, zároveň však svou stavbou rozvíjejí u dětí logické myšlení, slovní zásobu a jazykový cit, schopnost vyjadřování, paměť, smysl pro nadsázku a hravý humor. Na konci každé pohádky jsou zařazeny otázky – pro rozvíjení čtení s porozuměním a pro inspiraci k následujícímu rozhovoru, zamyšlení apod.

 

Veselá kopa pohádek

Autorka: Stanislava Reschová
Ilustrovala: Lucie Dvořáková

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 165 x 215 mm
ISBN: 978-80-262-0622-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Veselá kopa pohádek vydalo nakladatelství Portál.

Na ukázku z knihy se můžete těšit již zítra.

 

O autorce

Stanislava Reschová je autorka pohádkových příběhů pro děti. Publikovala knížku Ježkovy voči a jiné pohádky, která získala první místo v literární soutěži o nejlepší původní moderní pohádku, vyhlášené nakladatelstvím Albatros (ročník 2010), a nominaci na Zlatou stuhu 2013.

Další autorčiny knihy:

 


Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v České republice. Mimo jiné se svými tituly zaměřuje na děti od narození do 12 let. Produkce zahrnuje říkadla a hry pro nejmenší (Romana Suchá, Zuzana Pospíšilová, Jiří Havel, Vladimíra Gebhartová), písničky a básničky pro předškoláky (Pavel Jurkovič, Alena Tichá, Milena Raková a další), pohádky i dobrodružné příběhy pro starší děti. Stále populárnější je edice „prvního čtení“ pro začínající čtenáře. Oblíbené jsou také soubory hádanek a hlavolamů nebo pracovní listy pro rozvoj grafomotoriky či sociálních, řečových nebo poznávacích dovedností dětí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVeselá kopa pohádek

Reschová, Stanislava

Portál, 2014

Napsat komentář