Bankovní lupiče vypátrá školní strašidlo!

Bez názvu - 1
Že ve škole straší, to ví určitě každý školáček, ale že strašidlo může být i detektivem, to asi tuší jen ti, kteří se už setkali s knihami Zuzany Pospíšilové o školním strašidle. Pokud je ještě neznáte, můžete se s ním seznámit!

Stejně jako ve dvou předchozích úspěšných titulech Školní strašidlo a Školní detektiv přináší autorka Zuzana Pospíšilová další dobrodružství Radílka, školního strašidla a školního detektiva.

Tentokrát Radílek pátrá po zmizelé učitelce a dvou uprchlých vězních, kteří se snaží vyloupit banku. V krátkých kapitolách a ve vyprávění, jež odpovídá požadavkům prvního čtení, se rozvíjí napínavý i humorný děj, odehrávající se ve školní budově i v podzemních prostorách školy. Podaří se Radílkovi najít paní učitelku a pomoci policii dopadnout zločince, kteří patří do vězení?

Knihu vydalo nakladatelství Portál.

Velký případ školního detektiva

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Ilustrátorka: Hana Pavlátová
Počet stran: 64
Vazba: vázaná

Přečtěte si více o knize Velký případ školního detektiva a podívejte se i na ukázku z knihy

Ukázka z knihy

Plné ruce práce

Hned po zahájení školního roku měl Radílek plno práce. Před jeho kanceláří byla skoro každou přestávku dlouhá fronta. Žáci ho žádali o pomoc při hledání ztracené žákovské knížky, pera nebo učebnic. Většinou se jednalo spíš o nepořádnost než o detektivní případ. Ale Radílek každého trpělivě vyslechl a potom pomohl při hledání. Někteří si frontu vystáli jenom proto, aby se mohli na uniformu školního strašidla podívat. Radílkovi to nevadilo. S každým si rád vyměnil pár slovíček alespoň na papíře.

I pan ředitel si svůj nápad s detektivní kanceláří pochvaloval. „Žáci teď mají věci v pořádku, a navíc o přestávkách nevyvádějí neplechy,“ prohlásil ve sborovně. Učitelé svorně přikyvovali.

„A ještě je máme pěkně pod kontrolou,“ dodala paní zástupkyně.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě, je matkou dvou dětí a autorkou knih pohádek, hádanek a básniček pro děti, které publikuje knižně a v časopise Sluníčko. Ukázky z jejích knížek jsou uvedeny v učebnici Čítanka 2 (Fraus, 2008). Napsala řadu knih pro děti. V Portálu vyšly Pohádky před spaním, Pohádky pod polštář, Školní strašidlo, Školní detektiv, Veršovaná encyklopedie a několik knih hádanek.


Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v České republice. Mimo jiné se svými tituly zaměřuje na děti od narození do 12 let. Produkce zahrnuje říkadla a hry pro nejmenší (Romana Suchá, Zuzana Pospíšilová, Jiří Havel, Vladimíra Gebhartová), písničky a básničky pro předškoláky (Pavel Jurkovič, Alena Tichá, Milena Raková a další), pohádky i dobrodružné příběhy pro starší děti. Stále populárnější je edice „prvního čtení“ pro začínající čtenáře. Oblíbené jsou také soubory hádanek a hlavolamů nebo pracovní listy pro rozvoj grafomotoriky či sociálních, řečových nebo poznávacích dovedností dětí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelký případ školního detektiva

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2014

Napsat komentář