Uvolněné rodičovství v hektické době

PerexZdravyRozumVe Vychove
Uvolnění a inspirativní rodiče si své děti užívají, milují je a jsou s nimi rádi. Ale neobětují se jim. Dávají více prostoru svým dětem i sami sobě. Seznamte se s názory Pavly Koucké, autorky knihy Zdravý rozum ve výchově.

Proč nám dnes rodičovství připadá tak těžké? Jakým tlakům jako rodiče čelíme a kde můžeme hledat inspiraci a podporu? Svými postřehy oslovuje autorka zejména rodiče malých dětí, reflektuje výchovné přístupy a seznamuje čtenáře se svým konceptem uvolněného rodičovství. Rozum a cit podle ní nejdou proti sobě, ale vzájemně se podporují. Výhrou pro dítě je pak vnitřně silný rodič. Kniha obsahuje řadu příkladů ze života v naší společnosti i v jiných kulturách. Čtivou a přístupnou formou nabízí podněty k přemýšlení i procítění intuice a nalezení vlastní rodičovské cesty.

Zdravý rozum ve výchově

Uvolněné rodičovství v hektické době

Autorka: Pavla Koucká

Počet stran: 208
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-262-0614-9
Doporučená cena: 275 Kč

Knihu Zdravý rozum ve výchově vydalo nakladatelství Portál.

Již zítra se můžete těšit na ukázku z knihy.

O autorce

Mgr. et Mgr. Pavla Koucká je psycholožka a bioložka, autorka mnoha populárně-naučných článků o výchově a rodičovství (Psychologie dnes, Děti a my, www.psychologie.cz). V nakladatelství Portál vydala knihu Výchova láskou. Je matkou tří dětí.

Zdroj: nakladatelství Portál


Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie.

Velkou skupinu čtenářů Portálu tvoří rodiče. Pro ně jsou určeny praktické příručky o výchově a také knihy her a nápadů rozvíjejících dětskou tvořivost, které úspěšně využívají i učitelé a vychovatelé. V posledních letech se Portál výrazně zaměřil také na problematiku těhotenství a mateřství. Rady najde v knihách i dospívající mládež a nejen jí jsou navíc určeny knihy her a cvičení sloužící k zachování bystrého rozumu, tělesné kondice a k nalezení místa v sociální skupině. Pro malé i starší děti Portál vydává pohádky, příběhy, říkadla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZdravý rozum ve výchově
Uvolněné rodičovství v hektické době

Koucká, Pavla

Portál, 2014

Napsat komentář