Zasoutěžte si o autobiografii Arnošta Lustiga

3x18-perex
Arnošt Lustig prožil život plný nepříjemných zážitků a událostí, přesto se navenek prezentoval jako člověk optimistický a rád se smál. Během své spisovatelské a novinářské dráhy potkal mnoho zajímavých lidí a nejen o nich píše ve své biografii s názvem 3×18 – Portréty a postřehy.

Rozhovory s Arnoštem Lustigem

Autobiografie legendárního českého spisovatele. Výborná a stále překvapující kniha obsahuje i řadu unikátních portrétů osobností světového významu, které autor osobně poznal. Je zároveň rozsáhlou freskou života druhé poloviny 20. století. Nové upravené vydání vzpomínkové knížky vypráví o autorově dětství v Praze, jeho novinářských i spisovatelských začátcích i celoživotní cestě světem, na níž potkal Bohumila Hrabala, Josefa Škvoreckého, Che Guevaru, Miloše Formana a mnoho dalších.

 

3×18

Portréty a postřehy

Autoři: František Cinger, Arnošt Lustig

Vydává: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 448
Vazba:    pevná s přebalem
Vydáno: 10/2007
ISBN: 978-80-204-1685-8

Přečtěte si více o knize 3×18 – Portréty a postřehy, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.cz.

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Arnošt Lustig

Spisovatel Arnošt Lustig (* 1926, † 2011) byl židovského původu. Během 2. světové války byl odsunut do terezínského ghetta, pak prošel koncentračními tábory Osvětim a Buchenwald. V roce 1945 měl s transportem smrti odjet do Dachau, ale podařilo se mu utéct. Na útěku byl třikrát odsouzen k trestu smrti.
Arnošt Lustig psal celý život prózu, která byla ovlivněna těmito zásadními životními zkušenostmi. Jeho knihy nastolují klíčové otázky života, smrti, mravnosti a údělu člověka. K vrcholům jeho tvorby patří Démanty noci (1958), Dita Saxová (1962) nebo Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou (1964). Většinu svých textů Lustig stále přepracovával a doplňoval.

(Zdroj informací: společnost Knihcentrum.cz)

 

Vyhrajte knihu 3×18 – Portréty a postřehy

Autobiografie Arnošta Lustiga je plná vzpomínek a emocí. Provede vás od dětství, přes popis ponižování a likvidace židovských obyvatel, až k historkám plným laskavého humoru. Život Arnošta Lustiga nebyl jednoduchý a své zážitky často promítal do svých knih, nebo o nich vyprávěl v rozhovorech. Podobným rozhovorem je i kniha 3×18 – Portréty a postřehy, ve které najdete jistě mnohé věci, které jste o tomto významném spisovateli nevěděli.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu 3×18 – Portréty a postřehy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu 3×18 – Portréty a postřehy
probíhá od 28. března do 10. dubna 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Arnošta Lustiga 3x18

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize3x18
Portréty a postřehy

Cinger, František - Lustig, Arnošt

Mladá fronta, 2007

Zasoutěžte si o autobiografii Arnošta Lustiga - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Jana2312 napsal:

    Dobrý den, dnes mi dorazila výhra kniha 3 x 18, moc děkuji.

Napsat komentář