Zahrajte si o knihu s magickým příběhem

Draci-oci-Carodejka-perex
Draci, elfové a magická kouzla na vás čekají v knize určené především dospívajícím čtenářům s názvem Dračí oči – Čarodějka. Mladá princezna Elena netouží po životě naplněném vyšíváním a tancem. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem ji navede na vytouženou cestu plnou dobrodružství.

Přátelství princezny a draka

Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy…
Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!

 

Dračí oči – Čarodějka

Autorka: Kristina Hlaváčková

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Vydáno: 2/2014
ISBN: 978-80-253-1985-7

Přečtěte si více o knize Dračí oči – Čarodějka, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment. Nenechte si ujít ani ukázku.

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 a od té doby se zaměřuje na původní i převzaté tituly zejména z oblasti populárně naučné literatury, beletrie pro děti a mládež a leporel pro nejmenší. Dále vydává doplňkové učebnice, slovníky a turistické průvodce. Nemalá část produkce nakladatelství je věnována také populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé čtenáře.

 

Ukázka z knihy

Elena se uchýlila do hlubokého výklenku svého oblíbeného okna. V rukách svírala hrnek horké čokolády, který její matka nechala přinést. Pohodlně se uvelebila. Královna počkala, až služebná odejde z komnaty, a usadila se do výklenku proti ní. Ve skutečnosti nevěděla, jak má začít. Hovor, na který se chystala, měl správně nastat až za dlouhých deset let. Navíc si nebyla sama jista, co se v lese vlastně stalo, a to věci ještě více komplikovalo.
„Drak, kterého jsi přivolala sobě na pomoc, byl Ašrak. I když draci sami jej tak nenazývají, je cosi jako dračí král. Říkala jsem ti, že draci mají magickou moc. Mají v sobě sílu jako žádní jiní tvorové tohoto světa. Je to moc pradávná, moc samotné matky přírody, nebo země, chceš-li. Jak jsem ti již tolikrát vyprávěla, rod Adragonek je starý jako lidstvo samo. Jsi má dcera a ve své krvi nosíš dědictví moci, která nás s draky pojí. Adragonky v dobách minulých předávaly své vědění z generace na generaci, ochraňovaly draky před lidskou zlobou a nevědomostí. Dívky z našeho rodu byly od malička vychovávány stejně, jako jsem i já vychovávala tebe. Každé z nás je do vínku dána jiná míra síly, stejně jako je nám dána barva očí či výška. Magii, která je nám dána, můžeme využívat podobně jako kterýkoliv z mágů, o kterých slýcháš vyprávět.“ (str.44–45)

 

Vyhrajte knihu Dračí oči – Čarodějka

Příběh mladé princezny, která však nechce být ani tolik princeznou, jako spíše princem, je určen hlavně mladým čtenářům. Možná ale nadchne i ty starší. Obzvlášť pokud mají rádi fantasy, postavy elfů a další podobné magické postavy. To vše na vás totiž v knize čeká.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou právě knihu Dračí oči – Čarodějka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a kniha může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dračí oči – Čarodějka
probíhá od 9. března do 22. března 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Dračí oči – Čarodějka

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDračí oči – Čarodějka

Hlaváčková, Kristina

Fragment, 2014

Zahrajte si o knihu s magickým příběhem - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Irena Poláková napsal:

    Dobrý den, dne mi došla knida Dračí oči – Čarodějka. Vřelý dík.

  2. fotbalista fotbalista napsal:

    Ta knížka jse mi moc líbí perfektní výhra jen mít štěstí.

Napsat komentář