Detektivní příběh policisty a služebního psa

Prebal_Crais_Podezrely_29
Detektivní příběh o přátelství policisty a jeho služebního psa plný napínavých okamžiků, dějových zvratů a nečekaného rozuzlení. Příběh detektiva Scotta a fenky  Magiie je nabitý napětím od začátku do konce. A rozuzlení příběhu bude přímo ohromující..

Za svého pána by Maggie dala život. On je policista, ona policejní pes…
Na tom, že se policisté někdy dostanou do přestřelky, není vůbec nic divného. Když se k ní ale připletou náhodou, ve chvíli, kdy si ve služebním voze užívají vzácnou chvilku odpočinku, je to zatracená smůla. Zvlášť když po celé té hrůze zůstane na dlažbě pár mrtvých. Mezi nimi jedna policistka. Její parťák Scott James svoje zranění přežije. Výčitky svědomí a touha po pomstě mu však nedávají spát. Všechny stopy po zuřivých zabijácích se ztrácejí, nikdo neví, proč přišly oběti o život. Případ uzavřen.
Scott se však nechce vzdát a osud mu přihraje trochu neobvyklého pomocníka. Či spíš pomocnici. Fenku německého ovčáka Maggie. A jak se záhadný případ znovu otevírá a rozkrývá, nalézají k sobě ti dva nelehkou cestu, oba poranění na těle i na duchu.
Příběh Scotta a Maggie činí z téhle knihy víc než jen pouhou detektivku, je dojemnou sondou do psí duše, která nemůže nechat chladným žádného „pejskaře“. Milovníci napínavých kriminálních příběhů si pak užijí nečekaných zvratů a – jak už to u Roberta Craise bývá – také ohromujícího rozuzlení. Padouši se totiž často skrývají právě tam, kde by je nikdo nehledal.

Sympatické hrdiny tohoto příběhu, včetně psí hvězdy Maggie, uvidíme i na plátně, produkce se ujali producenti slavných Hunger Games.

Ukázka z knihy Podezřelý

„Co to s tím psem sakra je?“
„Byl to její psovod. Musíte ji dostat do nemocnice –“
„Je mrtvý –“
„Chtěla ho ochránit –“
„Přestaňte se vykecávat a leťte, pitomci. Musíte ji odvézt k doktorovi. Tenhle pes patří k mariňákům.“
Maggie cítila hluboko v těle vibrace a přes bundu, která jí zakrývala hlavu, se k ní prodraly výpary leteckého paliva. Byla vyděšená, ale Pete byl nablízku. Věděla, že leží jen půl metru od ní, ale současně věděla, že je hrozně daleko a vzdaluje se jí stále víc.Pokusila se připlazit blíž k němu, ale nohy ji neposlechly a muži ji pevně drželi. Nakonec se její vzteklé vrčení změnilo v kňučení.Pete byl její.Byli smečka.Byli dvoučlenná smečka, ale teď byl Pete pryč a Maggie neměla nikoho…

Podezřelý

Autor: Robert Crais

Překlad: Hana Sichingerová

Počet stran: 328
Formát: 135 x 206 mm
ISBN: 978-80-7359-391-9
Vazba: vázaný
Doporučená cena: 299 Kč

Kniha Podezřelý vyšla v nakladatelství Metafora.

 

Crais Robert

Narodil se v Baton Rouge v Louisianě. Je uznáváným autorem celé řady kriminálních románů a scénářů k seriálům, např. Právo v L. A.Kriminálka Miami či Hill Street Blues. Tři z jeho knih byly nominovány na Edgarovu cenu a americká kritika o něm prohlašuje, že jeho detektivky jsou směle srovnatelné s nejlepšími díly Raymonda Chandlera a ostatních velikánů „drsné školy“.
Českým čtenářům se poprvé představil knihou L. A. Rekviem, v němž uvedl na scénu sympatické „soukromé očko“ Elvise Colea. V roce 2005 uvedla společnost Bioscop do kin film dle Craisova románu Rukojmí v hlavní roli s Brucem Willisem.

Robert Crais žije a tvoří ve městě, o němž píše, a které – jak sám říká – miluje stejně jako nenávidí… v Los Angeles.


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001. Zaměřuje se zejména na literaturu překladovou, autoři pocházejí ze všech koutů světa. Objevují se  i díla českých autorů. Prozatím k nim patří například Eva Brabcová se svým svěžím humoremMartina Wolfová s příběhem o lásce, která začala už před staletími, Vladimír Kafka se svou neuvěřitelnou výpovědí o síle mysli, Sarah Biderman s dráždivým nádechem erotiky a další. Vybrat si tedy můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie. V roce 2012 si řekli, že životy mnoha proslulých osobností samy vydají na román, a začali  vydávat novou, poutavou knižní řadu plnou neobyčejných odhalení: beletrizované životopisy. Nyní už  můžete nakouknout do soukromí takových umělců, jako byli například Ernest Hemingway, malířka Frida Kahlo nebo světoznámý výtvarník Gustav Klimt.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodezřelý

Crais,Robert

Metafora, 2014

Napsat komentář